Vsakdanje stvari, ki jih nonstop delate NAROBE!

Uporaba wc školjke je čisto samoumevna ... pa jo znate uporabljati pravilno?
Ključne besede:
   vsakodnevno    narobe    uporaba    življenje    samoumevno

V življenju opravljamo toliko različnih stvari, ki so nam čisto samoumevne in o njih ne razmišljamo prav veliko, kako jih pravilno narediti oz. opraviti. A ravno zaradi tega konstantno delamo napake, saj smo pri določeni uporabi stvari površni in malce nedosledni.

 

UPORABA WC ŠKOLJKE

 

 

Preden splaknete vodo, bi morali vedno najprej zapreti pokrov školjke, šele nato pa potegniti za ročico. S tem preprečite širjenje bakterij po zraku. 

 

DRŽANJE VOLANA

 

 

Pravilno držanje volana je, da imate roke ob strani volana tako, kot kaže druga slika. Če jih večino časa med vožnjo držite tako, kot kaže prva slika, vas lahko blazine (airbag) poškodujejo, namesto zaščitijo.

 

HLAČE NA OBEŠALNIKU

 

Če uporabljate obešalnik tudi za hlače, si lahko pomagate s prazno rolo papirja, ki bo omogočila, da ne bodo zmečkane in brez nepotrebnih robov obešalnika.

 

UPORABA TIPKOVNICE

 

 

 

Uporaba ''nogic'' pri tipkovnici je dobra le na začetku, ko se učite tipkanja in imate s tem boljši pregled nad tipkami. Ko to enkrat obvladate je priporočljivo, da jih imate spuščene, saj tovrstna poza vaših rok na tipkovnici ni dobra za vaša zapestja.

 

SPALNI POLOŽAJ

 

 

Spanje na trebuhu ni najboljše za vaše zdravje, zato skušajte spati na boku ali še bolje kar na hrbtu. S tem boste poskrbeli, da vas ne bo bolel križ, niti vrat, prav tako pa se boste bolj spočili in kvalitetno naspali.

 

ČIŠČENJE MIKSERJA

 

 

Ni dovolj, da mikser po uporabi obrišete s krpo ali ga samo splaknete pod vodo. Vanj raje natočite vročo vodo (nikakor ne prevrelo), dodajte detergent za čiščenje in ga prižgite.

 

KAŠLJANJE

 

 

Kašljanje na način, da pred usta nastavite dlan ni pravilen. S tem vse bakterije prenesete na dlan, s katero se potem dotikate vseh mogočih stvari (tudi svojega obraza) ter vse širite naprej. Zakašljajte tako, kot kaže zadnja slika.

 

UPORABA DEZODORANTA

 

 

Dezodorant je najbolj učinkovit, če ga nanesete pred spanjem. Najprej se stuširajte, nato pa nanesite dezodorant. Telo se v postelji umiri, sestavine dezodoranta pa tako lažje prodrejo v kožo ter uničijo bakterije, ki povzročajo neprijeten vonj.

 

POMANJKANJE PROSTORA V PREDALIH

 

 

Pomanjkanje prostora v predalih lahko rešite s tem, da oblačila zvijete v role tako, kot prikazuje slika. Poleg tega boste s tem načinom imeli večjo preglednost nad tem, kaj bi radi oblekli.