VSESTRANSKA KUMARA: 7 lastnosti, ki jih morate poznati!

Številka 5 je tista, ki vam ne bi padla na kraj pameti!
Ključne besede:
   kumara    čiščenje    živilo    nasveti    uporaba    zanimivo

Kumara je odlična kot živilo, super za kožo, med drugim pa je lahko uporabna tudi za čiščenje. Najbrž vam ne bi nikoli padlo na pamet, da bi si s kumaro očistili čevlje ali popravili škripajoča vrata, kajne? Poglejte si, kaj vse lahko ustvarite s kumaro takrat, ko je nimate v vaši solati.

 

1. OBRIŠITE ZAMEGLJENO OGLEDALO

 

Zamegljeno ogledalo obrišite s kolobarjem kumare in si tako zagotovite, da na njem ne bo sledi umazanije ali nadležnih lis vaših prstov. 

 

 

2. PROTI CELULITU

 

Pomarančne kože se lahko počasi rešite tako, da odrežete kolobar kumare in nežno masirate kožo, kjer je koža najbolj težavna. Kumara namreč vsebuje snovi, ki so odlične za kolagen v koži in so v pomoč, da postane gladka, napeta in sijoča. 

 

 

3. OČISTITE ČEVLJE

 

Čevlje si lahko ''spolirate'' s kumaro in poskrbite, da se odstrani odvečna umazanija ali prah. 

 

 

4. OČISTITE PIPE IN OSTALE POVRŠINE

 

Ni potrebe, da pipe čistite z agresivnimi sredstvi, ki lahko škodijo vaši koži ali dihalom. Vzemite košček kumare, dobro podrgnite po umazanih delih in odstranite umazanijo. Poleg tega bo kumara poskrbela tudi za visok sijaj. 

 

 

5. POPRAVITE ŠKRIPAJOČA VRATA

 

Ni bolj nadležnega zvoka, kot so škripajoča vrata v vašem stanovanju. Predel, kjer vrata škripajo podmažite s kumaro in v nekaj sekundah bo nadležni zvok le še preteklost.

 

 

6. PROTI PODOČNJAKOM

 

Najbrž ste že slišali, da kolobarji kumar na očeh zmanjšujejo podočnjake, a tega še niste poskusili. Resnično deluje. Voda v kolobarju kumare je namreč odlična za zmanjševanje podočnjakov in proti utrujenim očem.

 

 

7. PROTI NEPRIJETNEMU ZADAHU

 

Bi se radi rešili zadaha? Odrežite kolobar kumare in ga vstavite za 10 sekund v usta. Ko ga boste dali ven, boste že čutili, kako je vaš zadah svež in čist. To pa seveda ne pomeni, da lahko pozabite na ščetkanje zob.