Hodite spati z nedrčkom? Od zdaj naprej ne boste več!

Privede lahko do različnih zdravstvenih težav
Ključne besede:
   nedrček    škodljivo    spanje   

Vsaka ženska na nošenje nedrčka gleda drugače - ene ga obožujejo, druge pa komaj čakajo, da ga snamejo in končno zadihajo. Njegov namen je, da služi v oporo prsim, kot drugo naj bi predstavljal modni dodatek ali kos perila za popestritev v postelji.

 

Vendar opozarjajo, da je treba njegovo uporabo tudi omejiti in ga kdaj pa kdaj tudi sneti - to velja predvsem za ženske, ki nedrček nosijo nonstop - tudi med spanjem. 

 

Kaj pa se zgodi, če hodite spati z nedrčkom?

 

 

Vaša koža potrebuje dober pretok krvi, posebno v stanju mirovanja, se pravi takrat, ko spite. Čeprav ste mnenja, da nosite udoben nedrček in vas nič ne tišči, ni priporočljivo, da hodite z njim spati. Morda se vam zdi športni nedrček, ki nima košaric, plastičnih obrob ter ostalih dodatkov, neškodljiv, a prav tako pritiska na prsi, kar ni dobro.

 

Neprestano nošenje nedrčka med spanjem zmanjša pretok cirkulacije krvi tudi v rokah. Na dolgotrajni rok se lahko poškoduje tkivo v prsih, zato je dobro, da ga ponoči ne nosite.

 

 

Nedrčki, ki imajo različne čipke, dodatke, material, ki ne diha in so morda še dodatno podloženi, so najbolj škodljivi. Plastika pritiska ob tkivo na prsih in čez čas lahko privede do bolečin. Sploh ponoči, ko se premetavate ali nepremično nekaj časa ležite na eni strani, ki potem pritiska ob del kože - to lahko pripelje do raznoraznih vnetij.

 

 

GLIVICE POD PRSMI - zgodilo se je že, da so ženske, ki imajo malo večje prsi doživele šok, ko so pod svojimi prsmi zagledale nenavadne izpuščaje. Glivice se razvijajo na toplih in vlažnih mestih, zato je nenehna nošnja nedrčka ponoči kot nalašč zato. Del kože tam takrat ne diha, se znoji in privede do izpuščajev, srbečice, mozoljev.