8 VRST TAŠČ: Ene povzročajo kaos, druge vam bodo pričarale lepo življenje

Kakšna je pa vaša tašča? Bi z njo spili kavo ali bi raje odpotovali na drugi konec sveta?
Ključne besede:
   tašča    odnos    vrste    svetovni dan tašč    zveza

Nekatere tašče so ljubeče, nevsiljive, spet druge imajo rade vse pod kontrolo in se kar malce preveč vtikajo v razmerje njihovega ''otroka''. Poglejte si, vrste tašč in sami presodite v katero skupino spada vaša.

 

1. TAŠČA, KI VAS IMA RADA - to je tašča, ki vas spoštuje in vam zaupa. Želi vam vse dobro in verjame, da ste prava oseba za njenega sina. To je tip tašče, ki ni velikokrat na seznamu ''najboljših,'' zato jo cenite, spoštujte in jo kdaj povabite na kavo.

 

 

2. TAŠČA, KI VAS NE MARA - ni važno, kako se trudite in kaj vse bi naredili, da bi vas končno vzljubila, vas ona ne mara. Že prvi stik z njo je bil klavrn in tako je ostalo do danes. Gospa se je odločila, da niste prava izbira za njenega sina, čeprav vas ima on najraje na tem svetu. Sama sebe je prepričala, da niste dovolj dobri za njunega sina in to želi tudi dokazati. To so tašče, ko težko ostaneš sproščen, kar izkoristijo sebi v prid in te še bolj stisnejo v kot.

 

 

3. TAŠČA, KI JO MOTI TVOJ ODNOS - to je tašča, ki ima okoli sebe rada preproste ljudi in če začuti, da je vaš odnos vzvišen, se preveč hvalite, morda poveste, da ste v službi napredovali jo precej zmoti. Od nje ne boste slišali pohvale, temveč, da je dobro ostati preprost in molčati. Je precej konservativna in ne mara paradiranja v prelepih oblačilih, zapravljanju denarja, saj bo mnenja, da zapravljate sinov denar. To je tašča, ko bo hitro vsem sosedom povedala, kakšen revež je njen sin, ker mora trpeti vas, ki ga izkoriščate.

 

 

4. TAŠČA, KI HREPENI PO VNUKIH - to je tista tašča, ki se naraščaja veseli skoraj bolj kot vidva. Želi si vnuke in to pove ob vsaki priložnosti. O tem rada govori na kosilu, ob kavi, ko jo srečate v trgovini in ne pozabi tega omeniti niti za praznike. Pozitivna stran tega je, da z varstvom ne bosta imela nikoli težav ter si bosta lahko privoščila vikend oddih.

 

 

5. TAŠČA, KI SI ŽELI BITI NA PRVEM MESTU - to je gospa, ki želi, da sta veliko v njeni bližini in čas posvetita tudi njej. Ko v nedeljo zazvoni telefon, je najverjetneje na drugi strani ona, ki je pravkar dala v pečico purana in zamesila testo za potico - seveda je ne smeta zavrniti, ker se bo počutila manjvredno. Je popolnoma neškodljiva, a ima še vedno v glavi to, da mora skrbeti za sina in hkrati še za vas. Najraje bi vama prala perilo, pospravljala stanovanje in z vama hodila naokoli kot varnostnica.

 

 

6. TAŠČA, KI OBVLADA MANIPULIRANJE - to je tip tašče, ki spada med najhujše ženske. Svojega sina zna tako dobro vrteti okoli prsta, da ga na lep način želi prepričati, da naj se odloči med njo ali vami. Sposobna je vseh mogočih tehnik in taktik, zato bodite pozorni, saj se za prijaznim nasmeškom velikokrat skriva inteligenten um, ki vam lahko popolnoma zakomplicira ljubezensko življenje

 

 

7. TAŠČA, KI JE PREVEČ NAVEZANA NA SVOJEGA ''OTROKA'' - ljubezen med mamo in otrokom je večna, a vseeno pride dan, ko je treba popkovino prerezati - sploh, ko se moški odseli od doma. Preveč navezana tašča to težko sprejme in želi za vedno ostati blizu sinu in njegovi družini. Rada pokliče brez razloga ali se pojavi na vratih doma čisto nenapovedano. To kaj kmalu začne motiti tudi njegovo ženo in nastane nepotreben prepir. Tašča se nato počuti odveč in se začne smiliti sama sebi, češ, da jima želi le dobro.

 

 

8. TAŠČA, KI JE PRAVA STROKOVNJAKINJA ZA ''VSE!'' - to je tip tašče, ki ''misli,'' da ve čisto vse. Čuti, da je živa enciklopedija, čeprav nima vsega prav. Nikoli ne bo priznala, da se moti, saj je prepričana da govori čisto resnico. Velikokrat zavija z očmi in vsiljuje svoja mnenja. Rada ima zadnjo besedo, zato je najbolje ostati tiho, če želite z njo vzpostaviti normalen odnos.