SAMSKI STAN je odvisen od tega, kakšnega hišnega ljubljenčka imate

Ste bolj za mačko ali psa?
Ključne besede:
   pes    mačka    lastniki    samski stan    razlika    življenje    karakter

Samski stan je danes nekaj, kar ni več tabu tema tako kot v starih časih, ko so se mladi fantje in dekleta poročali zelo zgodaj. Ustvarili so si veliko družino, zgradili hišo in do 30-ga leta imeli že skoraj vse. V današnjem času pa je številka samskih bistveno večja, saj se nekateri niti ne trudijo, da bi našli življenjskega sopotnika, ker jim je biti ''svoboden'' vredno veliko več.

 

Lastniki mačk so po večini samski, lastniki psov pa v zvezah

 

 

Raziskava, ki so jo naredili tokrat pa vključuje hišne ljubljenčke in to, da je bistveno število samskih ravno lastnikov mačk. Ljudje, ki imajo doma mačke so namreč bolj nagnjeni k hobijem znotraj hiše in sicer branju, gledanju televizije, sproščanju ob glasbi, dremanju, ustvarjanju in uživanju v popolnem miru.

 

Lastniki psov pa so tisti, ki so radi zunaj in čas preživljajo na prostem. Večina jih živi na podeželju, mačji lastniki pa po večini v mestih, v blokovskih naseljih, kjer ne dovoljujejo pasjih prijateljev. Pes zahteva tudi več prostora, kot mačka in posledično večjo skrb.

 

Mačji lastniki radi delijo svoje občutke, pasji pa raje objavijo fotografije

 

Raziskava je med drugim tudi pokazala, da so mačji lastniki tisti, ki na spletnih družbenih omrežjih radi delijo svoje občutke ali so žalostni, veseli, zaljubljeni ... Pasji lastniki pa tega ne počnejo prav pogosto in raje objavijo sliko svojega psa s sprehoda ali druženje z njim v gozdu, kar je največkrat povezano s ponosom in navdušenjem.

 

 

Mačji lastniki so za znanstveno fantastiko, pasji pa za komedije

 

Mačji lastniki so tudi večji privrženci znanstvenih fantastik, klasik, stvari, ki so neobičajne ter zahtevajo včasih več poglobljenega razmišljanja. Lastniki psov pa se nagibajo k lahkotnejšim, komičnim in tudi bolj romantičnim vsebinam, pravijo strokovnjaki, ki so se ukvarjali z raziskavami.