Ste vedeli, zakaj je dobro kavbojke dati v zmrzovalnik?

Nenavadne stvari in hrana, ki jih lahko shranite kar v zmrzovalniku
Ključne besede:
   triki    zmrzovalnik    zmrzovanje    stvari    uporabno    učinkovito    hitro    dom    skrinja

V zmrzovalniku običajno shranjujemo meso, zmrznjeno zelenjavo, sladoled in ostala živila, ki smo jih vanj običajno vajeni spravljati. Kaj pa obleke, plišaste igrače, krompir in ostalo? No, s tem lahko svojim živilom podaljšate rok trajanja in jih ne vržete prehitro stran.

 

KAVBOJKE - če želite, da bodo vaše kavbojke čim dlje časa videti kot nove in bodo čim manj obrabljene, jih namesto v pralni stroj raje postavite v plastično vrečko in za 24 ur položite v zmrzovalnik. 

 

GOBE - če ne želite, da bi se gobe začele kvariti in jih hočete privarčevati za naslednji obrok, potem jih narežite, malce popecite na olju in počakajte, da se ohladijo. Zatem jih dajte v posodo in položite v zmrzovalnik. Naslednji dan si lahko z njimi pripravite želen obrok. 

 

PLIŠASTE IGRAČE - na plišastih igračah se velikokrat nabere prah, ki se ga lahko rešite tako, da jih za nekaj časa postavite v zmrzovalnik, nato pa še operete na običajen način (na roke ali v pralnem stroju).

 

PISMO - če želite odpreti pismo brez, da bi ga strgali, ga za nekaj časa postavite v zmrzovalnik in odprl se bo sam od sebe.

 

 

OMAKE - omake, ki jih delate sami in ne želite, da se prehitro pokvarijo jih postavite v zmrzovalnik in njihov rok trajanja se bo podaljšal še za nekaj dni.

 

JAJCA - razbijte jajca in jih dajte v posodico za zmrzovanje ledu. Zmrznjena jajca se ne bodo pokvarila in uporabna bodo še zelo dolgo časa.

 

 

KROMPIR - tudi krompir lahko zmrznete in sicer tako, da ga najprej narežete in kuhate 5 minut. Ko je kuhan, ga za 10 minut postavite v posodo z mrzlo vodo. Potem ga spravite v posodo ali vrečko in dajte v zmrzovalnik.

 

KUHAN RIŽ - če ste naredili preveč riža in ga ne želite metati stran, ga preprosto zmrznite. Dajte ga v plastično vrečko in do naslednjega kuhanja postavite v zmrzovalnik.

 

ČESEN - česen se prav tako rad hitro pokvari oziroma zgnije. Da ga ne bi metali stran, ga zopet dajte v vrečko in nato v zmrzovalnik. Tam je lahko kar nekaj časa, brez, da bi zgnil.

 

 

AVOKADO - avokado hitro spremeni barvo in velikokrat morate porabiti celega, ko ga date enkrat na pol. Naslednjič ga le olupite, narežite na koščke, dajte v plastično vrečko ali posodico in postavite v zmrzovalnik. 

 

OBLEKE - če se vam je na oblačilo zalepil žvečilni gumi ali nekaj lepljivega, kar bi s pranjem težko odstranili, se lotite trika z zmrzovanjem. Postavite obleko v vrečko in za nekaj časa v zmrzovalnik. Lepljivo snov boste lažje odstranili in oblačila ne boste poškodovali.

 

 

BANANE - banane lahko zmrznete z olupkom ali brez. Banane so za zmrzovanje primerne takrat, kadar imajo olupek poln črnih pikic. Tako se ne bodo pokvarila zlepa in jih boste lahko uporabili za raznorazne smutije, kot dodatek k jogurtu, torti ...itd.

 

MLEKO - če mleko uporabljate le občasno, se lahko v hladilniku pokvari zelo hitro. Zmrznite ga in mu podaljšajte rok trajanja. Najboljši način shranjevanja mleka je, da ga zlijete v posodo za led.

 

 

VINO - odprli ste steklenico vina, a je niste popili do konca. Če želite preprečiti, da bi se odprto vino pokvarilo in ne bi postalo kislo, ga prav tako nalijte v posodo za led in zmrznite. 

 

PIRE KROMPIR - skuhali ste preveč pire krompirja in zdaj ne veste, kaj bi z njim. Preprosto ga dajte v plastično vrečko in zmrznite za naslednjič.

 

PALAČINKE - palačinke običajno ne ostanejo, a če ste jih res spekli preveč in ne želite, da pristanejo v košu za smeti, potem jih spravite v posodo in dajte v zmrzovalnik. Ko jih boste naslednjič želeli pojesti, jih date ven, počakate, da se malce odtajajo, jih pogrejete in pripravljene so za obrok.