Nikoli v posteljo z mokrimi lasmi!

To je lahko razlog za vaš glavobol
Ključne besede:
   lasje    mokro    spanje    vlaga    lomljenje    glavobolj    škoda

Navada, da si večina ljudi umiva lase zvečer ni novost, a zna imeti tudi negativne posledice, če greste potem radi takoj v posteljo. Spanje z mokrimi ali rahlo vlažnimi lasmi ni nikoli dobro, sploh pa ne, če greste spati z zavito brisačo. Morda res ne boste zboleli ravno za pljučnico, si pa lahko nakopljete nekaj negativnih težav.

 

GLAVOBOL -> Med fazo REM se vaša temperatura v telesu dvigne. Če boste hodili spati z mokrimi lasmi, jih nato ovili še v brisačo se prav lahko zjutraj zbudite z glavobolom.

REM - To je dejavna faza spanja, za katero je značilna intenzivna možganska aktivnost. Možganski valovi so hitri in neusklajeni, dihanje postane hitrejše in plitko, srčni utrip se pospeši in krvni pritisk naraste. To je faza, v kateri se pojavlja največ sanj.

 

GLIVICE -> Vsi vemo, da so vzglavniki polni pršic in bakterij, ki vpijajo znoj, odmrle kožne celice in telesna olja. Tudi, če glave ne ovijete v brisačo in si jo položite le na vzglavnik, se ta navlaži in ob pritisku posledično navlaži tudi vzglavnik. S kombinacijo toplote se naredi idealno okolje za ravzoj glivic. Zjutraj bi bilo dobro posteljnino prezračiti in posušiti, a tega ne naredite, saj običajni hitite v službo. Vse to vpliva na razvoj bakterij. 

 

 

LOMLJIVI LASJE -> Mokri lasje so še bolj občutljivi, se radi ''zmečkajo,'' zapletejo, se začnejo trgati in posledično lomiti. Lasje so namreč najšibkejši v mokrem stanju, saj so takrat najbolj raztegljivi in nagnjeni k lomljenju. Če pa mokre lase radi spenjate v figo ali v visok čop, pa jim boste le še bolj škodili in bodo postali še bolj krhki.