Z dojenčkom okoli sveta

Stara je le eno leto, pa je že prepotovala svet
Ključne besede:
   potovanje    otroci    dojenček

Ko je bila mala Esme stara 10 tednov, sta se njena starša Shaun in Karen, sicer prekaljena popotnika, odločila, da se skupaj odpravijo na potovanje po Aziji, Avstraliji in Novi Zelandiji. Shaun je pustil službo, prodala sta avto in oddala njihovo hišo ter se podala na pustolovščino.

»Najprej so vsi mislili, da sva nora,« pravi Karen in dodaja, da želijo pokazati tudi drugim popotnikom, da se s prihodom otroka potovanja šele začnejo. »Svojega malčka preprosto vključiš v svoj način življenja. Ne morem si predstavljati, da bi svojo porodniško preživela na kakršen koli drug način.«

Oglej si utrinke iz njihovega popotovanja!

Fotogalerija: Na pot z dojenčkom (17 slik)

Oglejte si galerijo slik

 

»Deklica je rojena v Londonu, njena mami je Irka, oče pa Novozelandec – potovanje ji je bilo usojeno,« sta se pošalila njena starša. Medtem ko nas večina za samo teden dni dopusta z otrokom potrebuje pol avtomobilski prtljažnik stvari, je družinica zadnjih deset mesecev potovala s samo enim nahrbtnikom.

 

Seveda so preden so odšli na pot poskrbeli za vsa potrebna cepljenja, mamica pa je na potovanju ves čas malčico dojila. »Svoje odločitve prav nič ne obžalujeva, nekoliko mi je žal le, da ni imela veliko družbe drugih otrok,« še pravi Karen in dodaja, da je bil še najbolj čuden del potovanja povratek domov.