To so stvari, ki jih bodo razumeli le nekateri ... Ste med njimi?

Ko zavzdihneš: ''Oh, kje so ti dobri časi''
Ključne besede:
   nostalgija    preteklost    otroštvo    stvari    spomini    80-ta    90-ta Veste o čem govorimo?

Veste o čem govorimo?

Otroštvo danes in otroštvo nekoč. Razlike so zelo očitne, saj se je v tem času spremenilo marsikaj, česar današnje mlade generacije ne bodo razumele nikoli. Vsi, ki pa ste bili rojeni v 70-ih, 80-ih ali 90-ih letih, pa se boste tega zagotovo spomnili. 

 

Če si želel prevrteti kaseto naprej ali nazaj, je bil svinčnik pravi pripomoček, ki je to pomagal narediti.

 

 

Se spomnite walkmana? Res, da je bil malce velik za v žep, vendar je bil nepogrešljiv dodatek vsakega, ki je rad poslušal glasbo medtem, ko se je sprehajal.

 

 

Danes imamo glasbo na malem USB ključku, včasih pa so CD-ji zavzeli zelo veliko prostora. Trajalo je celo večnost, da si poiskal pravi CD.

 

 

Po walkmanu je v javnost prišel izum, ki se mu je reklo Discman - namesto kaset si zdaj poslušal cd-je in bil malce v koraku s časom. Če bi ga nosili danes, bi se vam le še smejali.

 

 

Znano? Za vikend ste si zaželeli dobrega filma in ste odhiteli v sposojevalnico po kaseto.

 

Video kaseto ste nato predvajali na video rekorderju. 

 

 

Je sploh potrebno razlagati? Internet je bil včasih bolj zakompliciran kot danes. 

 

 

Ko si želel nekaj shraniti na računalnik je trajalo in trajalo. V šali rečeno se nam je včasih zdelo, da se bo prenašalo najmanj 39 let.

 

 

 

Ko je računalnik ''zaštekal'' se je zgodilo tole - vedno!

 

 

Svoj najljubši CD ste si morali včasih ''zapeči,'' vendar ga nato glasbeni stolp ni zaznal. Joj, kako ste bili jezni, ko niste morali poslušati svoje glasbe. 

 

 

Prvi internet na telefonu? Preden je povezalo, ste že skoraj obupali nad čakanjem. 

 

 

Svinčnik za katerega niste potrebovali šilčka? To je bilo nekaj!

 

 

Tega se bodo spomnile vse ženske, ki so rade nosile tovrstne lasne dodatke.

 

 

Trenirka v živih barvah, s ''šumečega'' materiala, ki se ga zagotovo spomnite. In aparat za zvijanje las? Ja nekaj časa je zopet trajalo, da se je segrel in ste si lahko ustvarili pričesko.

 

 

Potolčena kolena so bila znak, da je bilo vaše otroštvo ali otroštvo vaših otrok fenomenalno. Namesto sedenja pred računalnikom, so se otroci podili po travi, vozili s kolesom in nemalokrat staknili kakšno poškodbo - ki pa jih ni zaustavila pred nadaljnjimi norčijami. To je bilo pravo otroštvo!