TA sladica vas bo z okusi dobesedno OBNORELA!

Sladoledna tiramisu torta je pravi odgovor za sobotno sladkanje
Ključne besede:
   tiramisu    sladoled    torta    dobro    priprava    recept    noro    sladica    sobota

Tiramisu zagotovo poznate, zdaj pa je čas, da svojim brbončicam ponudite nekaj čisto drugačnega in še boljšega. To je sladoledna tiramisu torta! Navdušila bo tako vas, vašo družino in prijatelje, ki jim boste to sladko avanturo okusov pripravili. 

Kalorije? So! Pa kaj potem, za takšno sladico jih ni potrebno šteti, saj so dovoljene ;)

 

SESTAVINE:

 

1 žlička kave

25 - 30 piškotov za tiramisu (bebi piškoti, plazma ...)

1,5 l zmehčanega vaniljevega sladoleda

2 žlici sladke smetane

40 g čokolade v koščkih

2 žlici nasekljanih lešnikov, orehov ali mandljev

 

 

 

PRIPRAVA:

 

- Najprej skuhajte skodelico močne črne kave in pustite stati nekaj časa, da se ohladi

 

- Pravokoten pekač obložite s plastično folijo (pustite, da bo dovolj velika, da jo lahko pozneje oviješ okoli biskvita)

 

- Tretjino zmehčanega vaniljevega sladoleda enakomerno razporedite po dnu pekača

 

- Zatem piškote pomočite v kavo (najbolje, da jo iz skodelice prelijete v večjo posodo) in jih razporedite po po sladoledni podlagi

 

- Dodate novo plast sladoleda in piškotov ter to ponovite še enkrat. Potem zaključite s plastjo piškotov 

 

- Torto ovijte v plastično folijo in postavite v zmrzovalnik vsaj za 3 ure

 

PRELIV:

 

Ko se torta hladi, pripravite preliv.

 

- V kozici zmešajte sladko smetano in žličko kave

 

- Dodate koščke čokolade in mešate na zmerni temperaturi, da dobite gladko zmes. Pazite, da ne zavre!

 

- Čokoladni preliv morate ohladiti in nato z njim pokapljati torto, ki ste jo vzeli iz zmrzovalnika

 

- Za konec sladico posujete z nasekljanimi oreščki, lahko pa ji dodate čokoladne mrvice, bonbončke ... po želji

 

Postrezite in uživajte! Pa dober tek!