Kakšna mama ste glede na astrološko znamenje

Strelka je prava humoristka, devica pa prava perfekcionistka
Ključne besede:
   horoskop    mama    obnašanje    karakter    otrok    osebnost    materinstvo Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Znamenje v horoskopu razkriva tudi način vašega materinstva. Preverite, kaj vam razkriva vaše znamenje in odkrijte, kakšna mama ste 

 

OVNICA - energična mama

Vedno ste usmerjeni k akciji in tekmovanju, zato imate zelo razgibano materinstvo. Znate biti zelo energični in uživate v telesni dejavnosti s svojimi otroki. Radi ste v nenehnem pogonu, sploh, če so z vami vaši otroci. Ko vas najmlajši razjezijo, reagirate impulzivno, a se hitro umirite. Ste dobra mama, le včasih malce preveč trmasta.

 

 

BIKICA - ljubezniva mama

Do otrok ste ljubeznivi in zanima vas vse, kar je povezano z domom. Radi imate lepo urejen dom in to, da je otrokova soba vedno pospravljena. Ko postavljate pravila, želite, da se jih vaši otroci držijo in ne popuščate zlahka. Človek bi rekel, da imate živce kot konj, saj se ne ujezite zlahka.

 

 

DVOJČICA - radovedna mama

Ste mama, ki zelo rada uživa v besednih igrah, živahnih pogovorih in komunikaciji s svojimi otroki. Uživate, ko jim berete, jim pomagate pisati in jim kakorkoli svetujete. Ste radovedni in radi pokažete otrokom nekaj, kar vas zanima. Pogosto ste nagnjeni k spreminjanju razpoloženja, zato je bolje, da vas otroci ne razjezijo - takrat zamenjate obraz in znate močno zaropotati.

 

 

RAKICA - čustvena mama

Kot mama ste zelo čustvena in po naravi nežna, sočutna in lahko rečemo, da vam je poslanstvo biti mama pisano na kožo. Nadpovprečno ste usmerjeni k družini, skrb za druge pa vam je prirojena. Otroci se zelo navežejo na vas in so radi v vaši bližini dokler so majhni. Ko odrastejo ste preveč v skrbeh in jim mogoče malce preveč dihate za ovratnik. Ko ste tečni, tega ne kažete pred otroki, ampak se potegnete nazaj.

 

 

LEVINJA - zabavna mama

Ste samozavestna mama, ki ima pravo karizmo, ki ugaja otrokom in jih znate vedno dodobra zabavati. Ste mama, ki zna zoprn in dolgočasen dan spremeniti v najbolj zabavnega. V sebi premorete en kup odkritosti in ambicioznosti, kar se kaže tudi pri vzgoji. Otroke učite od malih nog, kako se postaviti zase.

 

 

DEVICA - mama perfekcionistka

Radi ste usmerjeni k detajlom, raziskovanju in analiziranju. Ko gre za otroške obleke, urejanje sobe in podobnih stvari z urejanjem ste zelo precizni in iščete popolnost, ki vam bo ugajala. Kot mama ste strogi, a velikokrat tudi sami do sebe, saj ste velika perfekcionistka. Sebi in svojim najbližjim želite ponuditi le najboljše, zato včasih pozabite na svoje želje.

 

 

TEHTNICA - umetniška mama

V življenju vam veliko pomeni harmonija, zato boste  vedno poskrbeli, da se boste vsi v družini razumeli. Če pride do neposlušnosti in vas otroci nikakor ne ubogajo znate hitro vzkipeti, a se potem tudi pomiriti. Na svoje otroke želite prenesti čimveč dobrih stvari - bodisi, da bodo znali ceniti male stvari v življenju in tiste na duhovni ravni ter vse kar je povezano z umetnostjo.

 

 

ŠKORPIJONKA - zaščitniška mama

Energična mama, ki je vedno za akcijo in zelo ceni zasebnost, še posebej v domačem okolju. Do družine in nasploh svojih otrok ste zelo zaščitniški. Otroci se močno navežejo na vas, saj imate v sebi nek magnet s katerim privlačite pozornost. Tako lahko otroke hitro dobite na svojo stran in dosežete, da naredijo to, kar želite - to vam pride prav pri tem, ko jih želite disciplinirati.

 

 

STRELKA - pustolovska mama

Pustolovska mama, ki je rada svobodna in zelo pogumna. Svoje otroke vedno usmerjate v različne dejavnosti, da čimprej odkrijejo kaj jih veseli - bodisi plezanje ali učenje jezikov. Močno cenite potovanja, zato greste z družino radi naokoli. Ste prava humoristka in otroci obožujejo vaše šale. Ko morate otroku nekaj povedati, to poveste naravnost, brez olepšav in ovinkarjenja.

 

 

KOZOROGINJA - delovna mama

Delovna vnema je v vas od jutra do večera. Usmerjeni ste k dolgoročnim ciljem, radi varčujete za prihodnost svojih otrok. Včasih ste nekoliko staromodni in želite otroke naučiti koristnih lekcij, a vas ne poslušajo. Ste trdna oseba, ki ve kaj hoče in od tega ne odstopa. Spoštujete tradicijo, vrednote in to privzgajate tudi otrokom. Na trenutke pa ste precej igrivi in mladostni, kar je velik plus, saj otroci to pri vas obožujejo.

 

 

VODNARKA - dobrosrčna mama

Znani ste po svojem individualizmu in po svoji veliki dobrosrčnosti. Kot mama ste zvesti sami sebi in otroke vzgajate tako, kot vam to govori srce - ne marate poslušati drugih. Otroke učite predvsem, da znajo poskrbeti sami zase in tudi za druge. Ste prava pustolovska duša in imate dar, da se spoznate na veliko tehnoloških stvari. Otroke vzgajate čimbolj naravno, v umirjenem okolju, brez prevelike drame in pritiska javnosti oz. medijev.

 

 

RIBI - občutljiva mama

Občutljiva mama bi bil izraz, ki bi opisal vas. Ko so vaši otroci slabe volje ali trpijo, to doživljate tako, kot da se dogaja vam ali še 2x bolj intenzivno. Imate dobro intuicijo in točno veste, kaj bo vašim otrokom polepšalo dan. Velikokrat morate paziti, da pred otroki ne izgledate preveč otožno, saj včasih nimate razloga za žalost - pač ste občutljivi. V sebi imate umetniški dar, zato boste najbrž na svoje najmlajše prenesli ljubezen do poezije, glasbe, gledališča, knjig ...