POMEN SANJ: To so najpogostejše, ki ''mučijo'' večino ljudi

Če vas partner v sanjah vara, to ne pomeni, da vas tudi v resnici ...
Ključne besede:
   sanje    mora    spanje    vpliv    pomen    razkritje    noč

Seznam najpogostejših sanj, ki jih ima večina ljudi: 

 

PRED NEKOM BEŽITE - kažejo na to, da se na nekem področju v življenju počutite ogrožene. Lahko gre za osebe na delovnem mestu ali za najbližje osebe ob katerih občutite močna čustva. Če sanjate, da bežite, pomislite, če vas v resničnem življenju ne ''lovijo'' kakšni roki za izpolnitev obveznosti, morda računi ali obljube, ki ste jih dali in pozabili izpolniti. Lahko gre za bežanje pred samim sabo, nizko samozavestjo in s tem, da mislite, da vam nekaj ne bo uspelo in bi najraje pobegnili, kot se s tem soočili.

 

PADATE - sanje, kjer pademo na tla, morda nekam v globino, ki ji ni videti konca so prav tako zelo pogoste. Gre za občutke negotovosti in pomanjkanja podpore. Občutek imate, da ste izgubili nadzor nad situacijo, na nekem področju pa ste razočarani sami nad sabo. Sanje lahko razlagajo tudi to, da se počutite odrinjene od sveta, vas nihče ne razume ali vam ne želi prisluhniti. Imate premalo ljubezni in pozornosti tistih, ki vam pomenijo največ.

 

LETITE - v sanjah je pomembno, kako letite in na kakšen način. Letenje namreč prikazuje, kako velike ambicije in želje imate, zato je pomembno ali v sanjah letite lahkotno, se trudite, se bojite višine ali če vas zanaša. Če letite lahkotno pomeni, da ste zelo samozavestni in čisto zadovoljni s trenutno situacijo, če se pri letenju trudite to pomeni, da niste čisto zadovoljni ter hrepenite, da bi dosegli še več. Psihologi pa letenje razlagajo tudi s povezavo spolnosti in njene moči. Če si želite leteti še višje, morda pomeni, da imate občutek spolne neenakosti.

 

IZGUBLJATE ZOBE - če v sanjah izgubite zob ali več njih, to pomeni več razlag, predvsem zato, ker ljudem zobje predstavljajo različen pomen. Zobje so del naše pojave in nasmeh je prva stvar, ki jo ljudje opazijo na nas. Če v sanjah izgubite zobe, kaže to na strahove pri spolni privlačnosti ali strah, da ne bi privlačili ljubljene osebe - osebe, ki vam je všeč. Lahko pomenijo tudi strah pred staranjem in s tem povezano izgubo moči. Te sanje imajo večinoma ženske v menopavzi. Če se vam zobje drobijo to pomeni, da se ne morete ali ne znate sprostiti in je lahko to znak potlačene jeze, agresije, ki jo imate zakopano globoko v sebi.

 

VIDITE KAČE - sanje, ki jih imajo mnogi. Kače naj bi predstavljale skrite grožnje. Ker pa se kače tudi levijo, pomenijo prenovo, transformacijo in nek nov začetek. Kače na drugi strani predstavljajo tudi sovražnike, ki vam stojijo na poti ter vas ovirajo pred želenimi cilji. Če so vaši cilji in z njimi povezani uspehi težko dosegljivi in so pred vami velike spremembe, potem v sanjah na tak način občutite nelagodje in strah.

 

GOLI STE - v življenju se zaradi neke situacije počutite ranljivo, razgaljeno, muči vas tesnoba in vam je nekoliko neprijetno. Sanje so pogosto povezane s službo, poroko, javnostjo in nastopanjem pred veliko ljudmi. 

 

UMIRATE - umiranje v nas vzbudi strah in negativno razmišljanje, čeprav ni vedno tako. V sanjah je pomen umiranja drugačen in predstavlja znak, da bodite pogumni, da je čas za nov začetek in drugačen pristop k določeni stvari. Sanje, ki so povezane z umiranjem vas opozarjajo, da presekajte stare navade in začnite z novimi - čimprej!

 

PARTNER VAS VARA - to je lahko le znak, da vam primanjkuje zaupanja v vašega partnerja ali celotno vaše razmerje, kar pa nikakor ne pomeni, da vas partner v resničnem življenju vara. Nakazujejo tudi na to, da vam primanjkuje pozornosti in ljubezni partnerja, ki večinoma nima časa za vas, saj se ukvarja z drugimi stvarmi. Želite si njegovo bližino, a je ne dobite.

 

ZAMUJATE - če v sanjah hitite, a še vedno zamudite na želen cilj je to znak, da v resničnem življenju nekaj niste uresničili. Lahko so to želje iz mladih let ali neka vam ljuba stvar, ki je niste dosegli in vam še vedno povzroča slab občutek in stres. Občutek imate tudi, da vam je ne bo uspelo opraviti v določenem času.

 

SANJATE VODO - sanje o vodi pomenijo, da ste trenutno sredi pomembnega čustvenega obdobja ali pa vas tare neka čustvena situacija. Lahko ste zaljubljeni - srečno ali nesrečno. Če se v sanjah pojavljajo orkani, nevihte in morda celo cunamiji, to kaže, da so pred vami izredno burna in čustvena obdobja - kažejo na zapleteno ljubezen.

 

VIDITE DENAR - če sanjate, da ste denar šteli, pomeni, da boste uspešni v reševanju nakopičenih težav in lahko pričakujete dober zaslužek. Če sanjate o kupu denarja, pričakujte prav tako dobiček - sanje vas spodbujajo, da je idealen čas za igre na srečo. Sanje o denarju nasploh pa simbolizirajo srečo in blaginjo, ki sta vam na dosegu roke. Denar prikazuje tudi samozavest, srečo in zaupanje vase.