5 stvari, ki jih morate iz kopalnice odstraniti

Številka 4 je tista, ki bi jo morali upoštevati bolj pogosto
Ključne besede:
   kopalnica    navlaka    stvari    odstranitev

Kopalnica ni samo mesto za tuširanje, ampak gre za prostor, kjer se razvajamo, relaksiramo, osvežimo in nenazadnje tudi polepšamo. Da naša kopalnica ostane čimbolj sveža in prijetna za tovrstna opravila, pa jo moramo seveda tudi ''negovati''. Poglejte si, katere stvari morajo čimprej zapustiti kopalniške police, omarice in nenazadnje tudi kopalno kad.

 

1. Stare kopalne krpe za tuširanje

Stare krpe za tuširanje so pravo leglo bakterij, ki se razmnožujejo s tem, ko po tuširanju krpa ostane mokra. Če želite, da čim dlje časa ostane obstojna, jo po tuširanju posušite na zraku ali radiatorju.

 

2. Kreme, losjoni in ostala kozmetika, ki je niste uporabljali 1 leto

Če kreme niste uporabljali leto dni ali še več, potem je velika verjetnost, da je ne boste več koristili. Rok trajanja večine kozmetičnih izdelkov je okoli enega leta, zato je najbolje, da se tega znebite, saj nimate nobene koristi.

 

3. Stare zavese za tuširanje 

Zavese v tušu so tiste, ki so večkrat mokre in se ne posušijo tako kot bi se morale. Če opazite, da so nekoliko rumene in oddajajo neprijeten vonj, je čas, da se jih čimprej znebite. Zaradi vlage so se na njih najbrž namnožile bakterije.

 

4. Zobna ščetka, ki je stara več kot 6 mesecev

Zobna ščetka je prav tako tista, ki bi jo morali zamenjati na vsake 3 mesce. Sčasoma postane izrabljena, kar vpliva na kvaliteto čiščenja zob. 

 

5. Zdravila brez videnega roka trajanja

Če zdravila niso spravljena v škatlicah na katerih je datum potem je dobro, da se jih znebite, če niti ne veste več koliko časa so tam.