TRIK ZA VROČE DNI: Pred spanjem storite tole in zagotovo boste lažje zaspali!

Pred spanjem uporabite zmrzovalnik!
Ključne besede:
   trik    hlajenje    pred spanjem    zmrzovalnik    rjuha    posteljnina    hitro    učinkovito    poletje

V poletnih mesecih ima marsikdo težavo, kako zvečer zaspati, ko pa je tako vroče. Če tudi vi spadate v to skupino, ki jim vročina ne da mirnega spanca, potem uporabite ta trik, ki vam bo olajšal spanec takoj!

Da bi trik deloval, morate to storiti nekaj minut pred spancem. Rjuho ali prevleko s katero ste pokriti zapakirajte v plastično vrečko in jo za 15 - 20 minut (lahko tudi več, a ne preveč, da ne zmrzne) položite v zmrzovalnik.

S tem bo vaša posteljnina vsaj na začetku hladna, sveža in prijetna ter vam omogočila, da lažje zaspite. Če bi radi, da vam je še hladneje, usmerite ventilator v pravkar ohlajene rjuhe in ustvarite še hladnejši učinek.

 

Ostali preprosti triki za ohladitev v vročih dneh:

 

Kreme postavite v hladilnik, da bodo ob nanosu hladnejše in se boste lahko z njimi vsaj za trenutek osvežili.

 

Ohladite si lasišče saj boste le tako občutili resnično osvežitev in ohladitev celega telesa. Lahko imate s seboj pršilko z vodo in se vsake toliko malce poškropite.

 

Mokro brisačo si položite na zatilje in kaj hitro se boste ohladili

 

Z vodo si zmočite zapestja, saj je tam koža zelo tanka, zato bo mrzla voda ohladila kri v žilicah, ta pa se bo prenesla po celem telesu

 

Hladna kumarica, ki si jo položite na čelo je odlična za hlajenje. Iz hladilnika vzemite kumaro, odrežite nekaj kolobarjev in si jih položite na čelo. Ulezite se v zatemnjen prostor in počivajte 15 minut - baje se boste za trenutek dobro ohladili.