Ljubezen in njenih 5 stopničk - sta se ustavila na tretji?

Razočaranje v zvezah je tisto, ki je ključnega pomena za razhod
Ključne besede:
   ljubezen    partnerstvo    odnos    razočaranje    stopnje    5

Ljubezen je čustvena navezanost in naklonjenost drugi osebi, vendar se velikokrat zgodi da po določenem času ta goreča ljubezen in strast preprosto usahneta. Strokovnjaki so to obdobje poimenovali tretja stopnička, celoten proces prave ljubezni pa razdelili na 5 faz.  

 

1. Zaljubljenost

Prva faza in njen hormon sreče. Prva najintenzivnejša faza ljubezni, kjer je partner popoln, kjer ljubezen žari iz vaju in se vsakodnevno spoznavata ter sta si tako še bližje. 

 

2. Formalnost odnosa

Faza, pri kateri začnemo oziroma vsaj želimo spreminjati navade našega partnerja, čeprav so se nam te zdele sprva simpatične. Ljubezen vseeno napreduje in zdi se, da uživata v skupnem življenju. Počutite se varno in ljubljeno. Ne bojite se ovir, prepričanje, da sta usojena je vsak dan trdnejše.

 

3. Razočaranje

Tretja faza ljubezni, ki nas doleti slej ali prej in je nemogoče bežati pred njo. Ljubezen se počasi ugaša, saj v vas vzbuja občutek dvoma. Njegovo vedenje vas v trenutkih začenja motiti in začenja se prebujati želja po pavzi v vajinem razmerju.

Ste zamižali? Srce hitro zbija? Verjetno sta se ustavila v fazi tri vendar morata biti močna in prestopiti kar v fazo štiri, ki vama prinaša lepše dni. 

 

4. Izginjanje krize in nastop močnejši ljubezni

V tej fazi se bo pri vas zbrisali vsi ideali popolnega moškega in zaživeli ste v realnosti. Prvič pred sabo vidite realnega človeka z vsemi svojimi napakami in minusi. Kot tudi z vsemi plusi, če ste v tej fazi ste ga sprejeli kot človeka in en drugega lahko zdravita od vseh teh prepirov. In že hitita poti vajine močne ljubezni, katero ste sanjali na začetku razmerja.

 

5. Spoznanje moči

 

Z popolnim razumevanjem in spoznanjem kaj sta dala skozi, sta spoznala globoko v sebi svojo moč. Skozi same faze skozi katere sta šla sta sama dojela da ne živita skupaj samo zaradi življenja ampak zaradi življenjskega skupnega cilja. Če ste se našli prav v zadnji fazi si lahko rečete » Močna sem in ob sebi imam človeka svojega življenja.«