Naredite tole in vikend se vam bo zdel daljši

Pozabite na rutino, naredite nekaj povsem novega!
Ključne besede:
   vikend    trik    daljši    vznemirjenje    novo    avantura

Morda se vam bo zdel trik neumen in še preden boste začeli brati, si boste rekli, da je to brezveze. Ja, to smo ljudje - neznane stvari so nam brezvezne in se jih raje ne lotimo. Ampak dokler ne poskusite, ne morete vedeti, če deluje, kajne? Je dejal profesor iz Stanforda, David Eagleman, ki je naredil študijo in prišel do preprostega rezultata, ki ni nikakršna znanost - če želite, da vam čas mineva počasi, naredite nekaj povsem drugačnega, kot običajno!

 

Prepričani smo, da če se prepuščamo lenarjenju, da se nam bo dan zaradi tega vlekel in bo šlo vse skupaj počasi mimo nas - pa ni tako. Kadar zapademo v rutino, vsakodnevno počnemo ene in iste stvari, čas dobesedno švigne mimo nas. Med tednom nonstop hitite, zaradi službenih obveznosti, družine in ostalih vmesnih stvari, zato je čas, da to spremenite, upočasnite tempo ter za vikend začnete početi tisto, kar običajno ne.

 

''Naredite nekaj novega in drugačnega, brez pomislekov ali izgovorov, da se vam ne ljubi, nimate denarja ali celo, da je to potrata časa. Življenje gre prehitro mimo vas, zato ne tarnajte, ampak enostavno to naredite - dejanja štejejo, ne pa prazne besede,'' je zapisal Eagleman.

 

 

Podajte se na izlet v neznano, počnite nekaj, kar ponavadi ne bi. Ko boste počeli nekaj čisto novega, vam nepoznanega, bo vaše telo na to odreagiralo drugače in zdelo se vam bo, da vam čas mineva počasneje. Ko boste doživljali nove stvari, se vam bo zdelo, da vse skupaj traja dlje, čeprav se vam bo zdelo obratno. Uživali boste in vsak trenutek boste izkoristili brez obžalovanja - namesto, da bi čas zabijali doma pred televizijo.

 

Če želite, da ne boste več uporabljali stavka, kot je: ''Joj, kam ta čas beži! Zdi se mi kot, da je bilo včeraj!'' Potem se držite naslednjih stvari: 

 

- Zopet prebudite v sebi željo in hrepenenje po nečem novem

- Občutek vznemirjenosti je tisti pravi

- Ne delate načrtov za vikend? Začnite!

- Za spremembo pojdite za vikend nekam drugam (za začetek lahko spremenite že lokacijo, kamor hodite na kavo)

- Ne počnite vsako soboto enako (pospravljanje, trgovina, sprehod, obisk sorodnikov,...) 

- Če niste bili dolgo na morju - potem pojdite na morje, če niste dolgo kolesarili - potem se usedite na kolo in naredite nekaj kilometrov

- Ni potrebno skočiti s padala, se iti potapljat ali iti z letalom daleč stran ... dovolj bo, če obiščete lokacije, ki jih še niste in počnete stvari, ki jih ne

- Če vsako soboto pospravljajte, tokrat za spremembo počnite nekaj drugega - pojdite v kino

- Če vsako soboto kuhate kosilo, pojdite v restavracijo in si privoščite nekaj za dušo

- Počnite tisto, kar običajno nikoli ali pa se vam ne ljubi, ker ste preveč zapadli v rutino 

- Pojdite zvečer v mesto na sladoled, naredite si piknik pod zvezdami ali preprosto obiščite lokal z dobro glasbo -> To so male malenkosti, ki človeka osrečijo in mu dajo občutek, da nekaj komaj čaka in je vznemirjenje

- Če zapadete v rutino in točno veste, da boste zvečer sedeli pred televizijo, potem tega občutka enostavno ne bo.

 

Spomnite se časov iz otroštva ...

 

Se še spomnite tistega občutka, ko ste bili otrok in ste na nekaj komaj čakali? Od vznemirjenja niste mogli zaspati, bili ste na trnih, neučakani in ste komaj čakali jutro, ki ga kar od nikoder ni bilo. Zdelo se vam je, da bo ta noč trajala celo večnost.

 

No, ravno to vznemirjenje vam bo upočasnilo vikend in nasplošno vaš čas. Počnite stvari, ki so avanturistične, neznane in za vas povsem nekaj novega. Ne tarnajte, da nimate časa - saj vam bo čas vzel življenje ;)