TOLE se zgodi, če košček limone položite zraven postelje

Pomaga tudi proti depresiji
Ključne besede:
   limona    spanje    učinkovitost    pomoč    nasveti    sprostitev    zdravje

Vsi vemo, da je limona polna vitamina C in je zelo priporočljiva za vsakodnevno uživanje. Lahko pa jo koristite tudi drugače, in sicer tako, da košček limone položite na nočno omarico ali nekam neposredno v bližino vaše postelje. To študijo so naredili Japonski raziskovalci in odkrili, koliko pozitivnih učinkov ima na človeka.

 

 

Končno se boste sprostili, saj limonin vonj pomirja in pozitivno vpliva na vaš živčni sistem. Pomaga tudi ljudem, ki imajo težave z anksioznostjo in lajša napetost, ki se je nabrala čez dan zaradi stresa in ostalih obveznosti. Če vam je rezanje limone odveč, pa si lahko kupite olje z vonjem citrusov.

 

 

 

Vaša koncentracija in motivacija se bosta izboljšali, saj boste z rednim vdihavanjem le te svojemu telesu naredili veliko koristi. Bolj boste zbrani, motivirani in lažje se boste lotili vsakodnevnih obveznosti. Tudi spomin se vam bo izboljšal. Rezino limone lahko uporabite tudi na delovnem mestu, kjer je koncentracija še kako pomembna.

 

 

 

Pomaga proti depresiji in nevoljnosti. Če ste do zdaj poskusili že vse, je morda limona, ki je najbolj preprosta in tako rečeno dostopna vsem najboljši odgovor za tovrstne težave.

 

 

 

V spalnici boste imeli bolj svež zrak in tako tudi lažje spali. Ne samo, da pomaga proti svežini, ampak tudi pobija bakterije in čisti nečistoče, ki so prostemu očesu nevidne.

 

 

 

 

 

Proti visokemu krvnemu tlaku si lahko pomagate z vdihavanjem arome limone ali pa jo uživate tako, da si celo stisnete v kozarec vode. 

 

 

 

Odganja komarje in ostali nadležni mrčes, ki ga bo v poletnih mesecih vse preveč. Prerežite limono ali limeto na pol ter vanjo zapičite klinčke, ki bodo še bolj učinkovali in odgnali nadležni mrčes stran.