Študija je pokazala, da gazirana voda redi!

Mogoče je od zdaj naprej ne boste več pili!
Ključne besede:
   gazirana voda    teža    maščobe    uživanje    raziskave

Gazirana voda nima kalorij, a je očitno za tiste, ki se borijo z odvečnimi kilogrami nepriporočljiva. Na danski univerzi v glavnem mestu Kopenhagen, so namreč po 22 letih raziskovanja prišli do zanimivih rezultatov, ki so pokazali, da gazirana voda redi. Ugotovili so, da je največ ljudi s prekomerno telesno težo živelo na območjih, kjer je bilo v zraku veliko ogljikovega dioksida (zaradi izpuhov).

 

Znanstveniki so se nato zadeve lotili še bolj intenzivno ter prišli do zanimivih rezultatov, ki so jih pripeljali tudi do tega, da isto velja za vodo oziroma tiste pijače, ki vsebujejo ogljikov dioksid. Tukaj je govora predvsem o gazirani vodi, ki sicer ne vsebuje kalorij, a lahko kljub temu redi. S pitjem gazirane vode se v vas sprosti hormon grelin, ki povečuje občutek lakote.

 

 

V raziskavo so vključili 20 študentov in jih razdelili v dve skupini. Tisti, ki so pili vodo z ogljikovim dioksidom so se hitreje zredili, kot tisti, ki so pili negazirane pijače. Raziskovalci so ugotovili tudi to, da so tisti, ki redno uživajo gazirano vodo v jetrih imeli precej več maščob, kot tisti, ki so pili navadno vodo.