Ali ste vedeli, da lahko s temi 7 živili očistite pohištvo?

Poskusite in se čudite rezultatom ;)
Ključne besede:
   živila    hrana    čiščenje    dom    uporabno    nasveti

Čiščenja vašega doma se običajno lotite s sredstvi, ki vsebujejo veliko kemičnih snovi, saj ste prepričani, da se boste le tako znebili trdovratnih madežev in si zagotovili čist dom. Kaj pa, če bi morda enkrat za spremembo poskusili z živili na katera ne bi nikoli pomislili? Si predstavljate, da bi sedežno očistili z bananinim olupkom ali se lesenih površin lotili z majonezo?

 

Preverite seznam živil, ki poskrbijo za odstranjevanje madežev in kje jih je priporočljivo uporabiti.

 

BANANIN OLUPEK - z njim lahko očistite usnjeno sedežno garnituro, seveda pa jo morate potem obrisati tudi z vlažno in suho krpo.

 

COCA COLA - težave z vodnim kamnom v wc školjki lahko rešite s coca colo. Nalijte jo v wc školjko in pustite delovati nekaj časa, nato podrgnite s krtačo in potegnite vodo. 

 

KEČAP - z njim lahko očistite bakrene in ostale predmete, ki so dovzetni za rjo. Zelo dobro deluje na kuhinjskih loncih in tudi na ostali posodi, kjer se le stežka znebite madežev. Kečap preprosto nanesite na del, ki ga želite očistiti, pustite stati nekaj časa, nato obrišite z vlažno krpo in po možnosti splaknite z vodo.

 

MAJONEZA - čiščenja lesenih površin se lahko lotite kar z majonezo, ki jo v majhni količini nanesete na suho krpo ali neposredno na predmet, ki ga želite očistiti. Pustite stati nekaj časa, nato obrišite z vlažno krpo in zatem še s suho. 

 

BRAZILSKI OREŠČKI - madeži in praske na lesu odstranite kar z brazilskimi oreščki, ki jih najprej prerežite na pol, nato pa drgnite ob del, kjer je praska ali madež. Zatem s suho krpo obrišite ostanke.

 

KROMPIR - s krompirjem pa se lahko lotite čiščenja zarjavelih predmetov in različnih madežev. Prerežite ga na pol, nato pa ga pomočite v sodo bikarbono. 

 

KAVA - kava pa je odlična pri odganjanju različnih neprijetnih vonjav, ki jih imate v hladilniku. V manjšo posodo stresite kavna zrna in položite v hladilnik. Ta bodo vsrkala vse neprijetne vonjave.