EKSTREMNA POROKA: Usodni DA sta dahnila na Mount Everestu

Ljubezen ne pozna meja in nekateri so zanjo pripravljeni iti visoko
Ključne besede:
   Mount Everest    poroka    gora    noro

Mladoporočenca James Sissom in Ashley Schmieder sta usodni ''da'' dahnila skoraj med oblaki. Klasična poroka jima več kot očitno ni bila dovolj, zato sta v zakon skočila na Mount Everestu, ki je s svojimi 8848 metrov nadmorske višine najvišji vrh sveta.

 

35-letni James in 32-letna Ashley iz Amerike sta kar leto dni planirala to potovanje in želja se jim je le uresničila. Povedala sta, da sta obadva velika ljubitelja narave in jim je ta trenutek pomenil ogromno. Pot do baznega kampa na Everest, ki se nahaja na 5180 metrih nadmorske višine je bila zelo težka in ju je izčrpala tako fizično kot tudi psihično. Uspela sta najti tudi fotografa, ki se je z njima podal na avanturo in naredil neverjetne fotografije. Fotograf Charleton Churchull je specializiran za slikanje pustolovskih porok in ima na tovrstnem področju ogromno izkušenj. 

 

''Želel sem dokumentirati celo pot njune poroke - od začetka do konca in prikazati vso bolečino, srečo, borbenost in ljubezen, ki jo gojita drug do drugega. Poleg tega pa sem na fotografije želel ujeti čimbolj nazorno, veličasnost gora, njuno neizmerno ljubezen,'' je povedal Charleton.

 

 

 

 

 

 

Po koncu poroke ju je čakal helikopter, ki ju je odpeljal v dolino.

 

 

 

 

Fotogalerija: Poroka na Mount Everestu (10 slik)

Oglejte si galerijo slik
Poroka na Mount Everestu