ČUDEŽNA ZAČIMBA: Z njo boste preprečili kopičenje maščob v telesu!

Cimet ni dober le za hujšanje, ampak ima še mnogo drugih lastnosti
Ključne besede:
   cimet    hujšanje    zdravje    pozitivno    nasveti    začimba    čudež

Cimet velja za eno najstarejših in najbolj cenjenih začimb, ki so si jo včasih lahko privoščili le najbogatejši ljudje. Njeni številni učinki pozitivno vplivajo na zdravje človeka, zato je pomembna tudi v zdravstvu. Strokovnjaki pa priporočajo zmerno uporabo le-te, saj lahko privede do negativnih učinkov, ki pripeljejo do težav z želodcem. 

 

Izredno dober je pri vseh, ki hujšajo in si želijo urediti prebavo. Cimet ima namreč velik vpliv na presnovo sladkorjev, kar obenem prepreči kopičenje maščob v telesu.

 

Recept za shujševalni cimetov napitek:

 

1/2 žličke cimeta v prahu

1 žlička medu

200 ml vode

 

Sestavine zmešajte in segrejte! Polovico napitka spijte zjutraj na tešče, drugo polovico pa zvečer.

 

Ni pa dober le v hujšanju, ampak tudi v ostalih stvareh, ki se tičejo vas in vašega telesa. Medicinske raziskave so pokazale, da ima cimet močnega zaveznika - med. Če ju boste uživali skupaj, vam bosta pomagala pri številnih zdravstvenih nevšečnostih.  

 

 

Znižuje holesterol 

V pol litra čaja zmešajte dve žlici medu in tri žličke cimeta v prahu. Napitek pijte 3x na dan in rezultati naj bi se poznali že naslednji dan.

 

Proti napenjanju 

Raziskave so opravili indijski in japonski raziskovalci ter odkrili, da je cimet odličen pri težavah z napenjanjem. Odpravlja bolečine v želodcu in odstranjuje želodčne čire.

 

Proti mozoljem

Naredite si cimetovo mask in si očistite kožo. Zmešajte žličko medu in žličko cimeta ter zmes nanesite na čist obraz. Dobro je, da masko pustite na obrazu čez noč, zjutraj pa jo sperete z obraza. Masko nanesite na tanko, da se bo zmes lažje posušila. Mozolji naj bi ob redni uporabi te maske v nekaj dneh izginili.

 

Proti izpadanju las 

Naredite si masko iz žlice toplega olivnega olja, žlice medu in žličke cimeta v prahu. Vse skupaj zmešajte, nanesite na na lasišče in po celotni dolžini vaših las. Pustite delovati 20 minut, nato lase sperite z mlačno vodo.

 

Proti zobobolu 

Zmešajte žličko cimeta in dve žlički medu ter zmes nanesite na dlesen okoli obolelega zoba (pri nanosu si pomagajte z vatirano palčko). Postopek lahko ponavljate tudi do 3x dnevno, dokler ne občutite, da je zobobol ponehal.

 

Proti zadahu

Med in cimet sta prava kombinacija, ko gre za neprijetni zadah. Čajno žličko medu in cimeta v prahu zmešajte s toplo vodo in raztopino vsako jutro grgrajte.