PREPIRI S PARTNERJEM: 5 najbolj tipičnih razlogov

Med drugimi tudi zaradi seksa in denarja
Ključne besede:
   partnerstvo    prepiri    razlogi    težave    klasika

Razmerje med dvema, ki se imata rada, ni vedno posejano z rožicami, ampak pride včasih tudi do prepira, ki pa zna biti kar precej stresno. Dva, ki se znata pogovoriti in vse razčistiti to rešita takoj, za dva, ki pa tega ne znata, se lahko razmerje zaradi tega celo konča.

 

Tukaj imam 5 najpogostejših razlogov zaradi katerih se prerekajo pari:

 

 

1. Zaradi seksa 

 

V zvezah je včasih tako, da bi en partner seksal več kot drugi, medtem, ko se drugemu ne da in obratno. Takrat običajno pride do nesoglasij in kaj hitro nastopi slaba volja. Največji problem pa nastane takrat, če enega od partnerjev spolni odnosi minejo nenadoma, kar bi znalo pomeniti velike težave v razmerju, ki pa jih lahko reši le iskren pogovor. 

 

 

2. Zaradi denarja

 

Denar je sveta vladar in žal je tako tudi v zvezi. Denar je mnogokrat jabolko spora, sploh, ko je govora o varčevanju in na drugi strani o brezglavem zapravljanju. Če v zvezi nimata teh stvari urejenih in vsak dela po svoje, medtem, ko morata skupaj vzdrževati hišo, avto ter ostale stroške se znajo zgoditi težave in s tem povezani prepiri. Že na začetku razmerja morata imeti sklenjen dogovor o financah in se ga držati tako, da zadeva deluje za oba enako.

 

3. Zaradi otrok

 

Logično je, da se glede vzgoje ne bosta vedno strinjala, a najpomembnejše pravilo, ki se ga morata držati je to, da se pred otroki nikoli ne prepirata. Zadevo predebatirajta zvečer na samem in kar se da mirno. Otroci si prepire staršev hitro zapomnijo, kar jim v odraščanju lahko pusti ne malo travm in težav, ki se jih le stežka rešijo. Zato se glede njihove vzgoje pogovorita, ter si začrtajta neko skupno mejo, kaj lahko počnejo in kaj ne. Če bo mama tista, ki jim bo dovolila vse, oče pa tisti, ki nič, zna priti tudi do zamer, da se ga bodo posledično zaradi tega bolj bali, mame pa nikoli nič ubogali. 

 

 

4. Zaradi pospravljanja

 

Ženske so običajno tiste, ki imajo rade red, moškim pa je po večini vseeno. A včasih bo treba malce popustiti in si dati dopovedati, da se svet ne bo podrl, če posoda ne bo takoj po kosilu pospravljena ali če se v soboto ne bo posesalo hiše. Ženske so po večini tiste, ki se zelo rade prerekajo okoli pospravljanja in včasih pride do nepotrebnega prepira, ki pelje v popolnoma drugo smer.

 

 

5. Zaradi starih zamer

 

Pogrevanje stare juhe ni nikoli dobro in nikoli ne bo. Stare zamere vas lahko stanejo dobrega razmerja, saj nima smisla partnerju pod nos metati stvari, ki sta jih zaključila v preteklosti ter sta z njimi že enkrat opravila. Ne belite si glave s preteklostjo, če ste to že rešila in si ne povzročajte stresa.