ADIJO KLOPI in BOLHE: Naredite ovratnico, ki bo odgnala zajedavce!

Hišni ljubljenček vam bo hvaležen
Ključne besede:
   ovratnica    hišni ljubljenček    olje    črna kumina    priprava    recept    učinkovito

Prihaja čas, ko bodo naši hišni ljubljenčki postali prava ''hrana'' za najnadležnejše zajedavce kot so klopi in bolhe. Če želite, da do tega ne pride, lahko ukrepate že doma in to kar sami. 

 

Kako deluje ta preprosta tehnika?

 

Na notranjo stran ovratnice vašega kosmatinca nanesite 10 kapljic olja črne kumine in zagotovite, da vašega psa ne bodo napadali nadležni zajedavci.

 

 

 

Če imate manjšega psa bo dovolj nekaj kapljic manj kot 10, pri velikih pasmah, pa lahko dodate tudi kakšno kapljico več. 

 

 

Zakaj olje črne kumine?

 

Vonj črne kumine odganja klope in podobno naj bi se zgodilo tudi z ostalimi zajedavci, ki sesajo kri. Olje črne kumine bo potrebno seveda obnavljati, zato je pomembno, da ste pri tem disciplinirani in poskrbite za svojega hišnega ljubljenca. Če ovratnica pride v stik z vodo, morate nanos čimprej ponoviti, drugače pa je potrebno nanos obnavljati na nekaj dni. Več o olju črne kumine najdete tukaj.

 

 

Vzdrževanje ovratnice

 

Ovratnico je dobro enkrat na teden tudi oprati, posušiti in zatem nanesti zopet olje. Dobro je, da to ponavljate 1x na teden in tako zagotovite kvalitetno zaščito kosmatincev pred zajedavci.

 

Olje črne kumine lahko dodajate tudi v hrano ali vodo, ki bo poskrbelo za zdrav imunski sistem. Več o olju črne kumine in njegovih učinkih najdete tukaj.