Coca Colo zljite v wc školjko in se čudite rezultatom!

Ni najbolj zdrava, zato si z njo pomagajte drugače!
Ključne besede:
   coca cola    čiščenje    nasveti    dom    preprosto    učinkovito

Brezalkoholna pijača, temne barve, polna mehurčkov in sladkorja je nekaj, kar je pil že čisto vsak. Eni jo obožujejo, spet drugi malce manj, a skoraj vsem je njen okus všeč. Vendar je to pijača, ki ni najbolj zdrava in primerna za vsakodnevno uživanje, si pa z njo lahko pomagate drugače:

 

 

1. Odlična za odstranjevanje rje ali če imate za očistiti veliko manjših predmetov, kjer se je pojavila nadležna rja. Predmete čez noč namočite v Coca Colo in jih nato zjutraj dobro očistite z vodo.

 

2. Z njo lahko očistite okna, še posebej avtomobilska. Ko enkrat okna očistite s Coca Colo, jih potem ne pozabite obrisati z vlažno krpo, da se znebite lepljivih ostankov pijače. 

 

3. Lahko jo uporabite za kuhanje, saj z njo dobite odlične marinade, jo uporabite za žar ali pa v njej spečete piščanca. Zaradi sladkorjev, ki jih vsebuje, boste dobili sijajen karameliziran okus.

 

4. Pomaga pri odstranjevanju neprijetnih vonjav, ki se jih v vašem domu težko znebite. Coca Colo zlijte v posodo z vodo in jo postavite tja od koder prihajajo neprijetni vonji. Ta mešanica jih bo nevtralizirala.

 

5. Blaži bolečine, saj vsebuje kemikalije, ki zelo učinkovito pomagajo nevtralizirati bolečine ob piku meduz. Prav tako pa ublaži slabost, saj si z njo lahko lajšate razdražen želodec. Seveda s pitjem Cole ni dobro pretiravati, zato si privoščite le kakšen kozarec ali največ dva. Dobra je tudi za ljudi, ki imajo drisko ali celo vneto grlo.

 

6. Odstranjevanje zažganih oblog na posodah, ki jih je ponavadi skoraj nemogoče odstraniti, kar je posledica kuhanja ali samo naravne obarvanosti zaradi kislih živil. Zlijte Coca Colo v lonec, le toliko, da pokrijete počrnelo območje, zatem pa položite lonec na štedilnik na nizko toploto. Čez približno uro, posodo normalno operite in na koncu boste nad rezultatom zelo presenečeni. 

 

7. Pranje oblačil s Colo je izredno uporabno. Coca colo dodajte k običajnemu mehčalcu, ta pa bo pripomogla, da bodo vaša oblačila še bolj čista. Odstrani tudi najbolj trdovratne madeže, kot so npr. travnati madeži, sledi krvi.

 

8. Proti škodljivcem na vrtu, pa naredite takole: v plitvo posodo zlijte Colo in jo nastavite na področje, kjer imate škodljive žuželke. Ko enkrat zlezejo vanjo, ne pridejo več ven. 

 

9. Očistite wc školjko in poskrbite, da bo vaša školjka zopet bleščeča. Colo zlijte po celotni površini notranjosti školjke in pustite stati nekaj minut. Nato podrgnite z metlico in potegnite vodo. Lahko ponovite večkrat, dokler ne odstrani vse umazanije.