Zdravilne lastnosti, ki jih ima ... OBJEM!

Objem je zdravilo, ki ne stane nič, a je vreden več, kot si mislite
Ključne besede:
   objem    zdravilo    pozitivno    stres    ljubeze    osebe

Objem je najboljše zdravilo, ki ga lahko prejmete ali pa poklonite kar sami. Objeti osebo, ki jo imate radi, je nekaj najlepšega kar nas pogreje od znotraj in nam, da vedeti, da nismo sami. Lastnosti objema so bolj pozitivne, kot si morda sprva mislite.

 

 

Objem nas pomiri - med objemanjem z osebo se sprošča oksitocin, hormon, ki je povezan z oblikovanjem odnosov. Nudi nam podporo, nas pomirja in nas bolj povezuje z osebo.

 

 

Objem lahko zniža pritisk - odkrili so povezanost objemanja med partnerji in nizkim krvnim pritiskom

 

 

Objem odpravlja stres - če se počutimo stresno in depresivno nam lahko pomaga že objem bližnjega. Raven kortizola, ki je povzročitelj stresa se zniža in počutimo se bolj mirno, spokojno.

 

 

Objem zmanjša tveganje za vnetja - raziskovalci so potrdili, da ljudje, ki so pod večjim stresom bolj dovzetni za prehlade. Če boste nudili več ljubezni ter jo bili pripravljeni tudi prijemati, potem boste čutili manj stresa ter boste manj bolni.

 

 

Objem nam daje energijo - tisti, ki potrebuje energijo naj objame tistega, ki ga ima najraje, pri tem se bo sprostil hormon sreče - serotonin, ki pozitivno vpliva na naše duševno stanje.

 

 

Kaj še čakate? Stecite in hitro objemite osebo, ki jo imate najraje! :)