ZAHRBTNI CELULIT: To so ''hinavska'' živila, ki vam ga povzročajo

Da med prazniki ne bo slabe volje!
Ključne besede:
   celulit    odprava    koža    živila    zahrbtno

Med prazniki, ko so mize obložene, se je hrani težko upreti in reči: ''Ne, hvala!'' V prazničnem obdobju namreč zelo radi posežemo po raznoraznih prigrizkih, ki se nam na prvi pogled zdijo zdravi, a v sebi skrivajo ogromno stvari, ki so za vašo kožo ''strup.''

 

Pomarančna koža ali drugače povedano celulit je nekaj, kar ima danes že skoraj vsaka ženska ter ni nikakršen ''bavbav.'' Če pa želite celulit omiliti, se izogibajte prekomernemu uživanju teh živil in čez čas bo pomarančna koža le še preteklost.

 

Izogibajte se tem 7 živilom:

 

 

1. Enostavni ogljikovi hidrati - z njimi v telo dobimo veliko glukoze, kar telo shranjuje v obliki maščobnih zalog. Strupe, ki jih vase vnesemo z belim rižem, moko, testeninami, kruhom in sladkorjem, skuša telo razredčiti z vodo, to pa se odraža v nastajanju celulita.

 

 

2. Čokolada - ena tablica čokolade na dan ni problematična, a najbolje bo, da posežete po temni čokoladi, ki je bogat vir antioksidantov. Mlečna ima visoko vsebnost sladkorja kar povzroča pomarančno kožo. 

 

 

3. Alkohol - zaradi alkohola se dvigne raven estrogena, kar pospešuje kopičenje in zadržavanje vode v telesu.

 

 

4. Kava - v majhnih količinah ni škodljiv, če pa s količino radi pretiravate (več kot 3 kave dnevno) potem postanejo vaše arterije manj prožne, poslabša se vam pretok in upočasni presnova.

 

 

5. Sol - če v telo vnašate preveč soli, lahko hitro porušite ravnovesje med natrijem in kalijem, ki sta zadolžena za uravnajvane količine vode. Telo se na to porušeno ravnovesje odzove s poskusom redčenja tekočine v tkivih, kar povzroča celulit.

 

 

6. Sladkor - zaradi prevelike količine vnašanja sladkorja v telo se poleni vaš krvni obtok.

 

 

7. Nasičene in trans - maščobe - to so maščobe iz mlečnih izdelkov in se nahajajo tudi v mesu, ki podvojijo količino prostih radikalov, kar povzroči nastanek celulita.