Podaljšaj življenjsko dobo gobic in krp!

Če jih redno razkužuješ, bodo dalj časa uporabne
Ključne besede:
   nasvet    kuhinja    čiščenje    gobica

Kuhinjske krpe in gobice so idealno okolje za razvoj bakterij: vedno so v stiku z ostanki hrane, zaradi toplega in vlažnega okolja pa bakterije v njih hitro množijo. Znanstveniki so odkrili, da se na ta način lahko širijo tudi nevarne okužbe s salmonelo ter drugimi bakterijami, ki prinašajo vnetja prebavil in kože.

 

Pri tem izpiranje s toplo vodo ne pomaga kaj dosti, zato priporočajo, da krpe vsaj enkrat tedensko razkužimo, še posebej pa je to pomembno, ko z njimi čistimo posodo, v kateri je bilo surovo meso ali jajca.

 

Dezinfekcijska kopel

 

Potrebuješ

  • Posodo
  • Belilo (varekino)
  • Vodo

 

V posodi belilo zmešaj z vodo v razmerju 1:9 (1 dl belila z 9 dl vode). Z rokavicami zagrabi gobico ali krpo ter jo za pol minute potopi v kopel. Nato jo dobro splahni pod tekočo vodo.