BALZAM ZA LASE: Če ste do sedaj mislili, da je namenjen le lasem ... motili ste se!

Pomaga tudi pri odmaševanju odtokov!
Ključne besede:
   balzam za lase    lastnosti    uporabno    učinki    dom    telo

Če ste do sedaj mislili, da je balzam za lase namenjen zgolj umivanju las, ste se pošteno motili. Balzam ima več lastnosti, ki vam lahko služijo v veliko pomoč pri gospodinjstvu, v kuhinji, kopalnici in celo pri vas samih. Poglejte si, kje ga še lahko uporabite, pa do sedaj sploh niste vedeli.

 

 

1. Depilacijska krema - Balzam za lase nanesite na vlažno kožo in si obrijte noge tako, kot si jih ponavadi pri uporabi s peno. Vaše noge bodo gladke, poleg tega pa se boste izognili urezninam.

 

2. Škripajoča vrata - Nanesite balzam na tečaje ali čepe vrat ter se na preprost in hiter način znebite neprijetnega škripanja.

 

 

3. Neboleče odstranjevanje obliža - Snemanje obliža zna biti zelo boleče za kožo, sploh če gre za večjo poškodbo in imate obliž že dlje časa prilepljen. Z vatirano palčko na robove obliža nanesite balzam in počasi odstranite obliž. Previdno le, da balzam ne pride v stik z rano.

 

 

4. Pranje občutljivih tkanin - Občutljiva oblačila je dobro prati ročno, pri tem pa  vam je lahko v pomoč balzam za lase. V umivalnik ali lavor natočite vodo sobne temperature, dodajte žlico regeneratorja, dobro premešajte in namakajte perilo 10 minut. Oblačilo nato še enkrat operite v čisti vodi.

 

 

5. Odmašite odtoke - Trik sicer ne pomaga vedno, je pa vredno poskusiti. Nekaj balzama vlijte v zamašen odtok in izperite s sunkom vroče vode.

 

 

6. Obnohtna kožica - Nekaj kapljic balzama nanesite na prizadeta območja okoli nohtov in pustite delovati nekaj časa. Prste nato namočite v toplo vodo in jih pustite notri nekaj minut. Koža bo mehka, voljna, vi pa boste odstranili odvečno kožo.

 

 

7. Kopel - V vročo kopel nakapajte le nekaj kapljic balzama, ki bo vaši izsušeni koži vrnil mehkobo in jo dodobra navlažil.

 

 

8. Zadrga - Nekaj balzama nanesite na problematičen predel, kjer se vam je zadrga zataknila. Balzam bo pomagal, da boste lažje izvlekli podlogo in bo zadrga spet lepo drsela.

 

 

9. Prstan - Če prstana nikakor ne morete sneti, si pomagajte z balzamom. Roke najprej navlažite, nato pa okoli prstana nanesite nekaj kapljic balzama za lase.

 

 

10. Sijaj - Če je vaša posoda iz nerjavečega jekla izgubila sijaj, na krpo nanesite ne kaj kapljic balzama za lase in nežno podrgnite po opraskani površini.