Top lastnosti LIMONE, ki vam bodo olajšale življenje

Pomaga tudi proti staranju
Ključne besede:
   limona    lastnosti    pozitivno    uporaba

Limona je rumeni sadež, ki ga povezujemo s svežino in nečim, kar je za naše telo zdravo. O limoninih pozitivnih lastnostih je bilo napisano že ogromno in prav nič se niso zmotili. Ta mali rumeni sadež ima en kup lastnosti, ki so dobre za vaše telo in celo za vaš dom.

 

 

 

1. VODA Z LIMONO PRED JEDJO - pomaga, da se ne prenajedate.

 

 

2. UMIJTE SADJE IN ZELENJAVO - z limoninim sokom boste zagotovo odstranili vse bakterije in to na naraven način. Stisnite limono v razpršilnik in dobili boste naravno sredstvo za dezinficiranje.

 

 

3. VROČ ČAJ Z LIMONO - vitamin C je pravi odgovor v boju proti prehladu.

 

 

4. PROTI MRAVLJINCEM - če imate doma težave z mravljami in ostalimi insekti jih poškropite s sokom limone ali razmečite male koščke limonine lupine okoli zunanjih vrat.

 

 

5. OČISTITE LESENE POVRŠINE - deske za rezanje in ostale lesene površine lahko temeljito očistite z limono in površine ne poškodujete.

 

 

6. OČISTITE KUHINJSKE IN KOPALNIŠKE ELEMENTE - pipe, tuši ter ostale visoko sijajne površine, kjer se nabira vodni kamen in se poznajo vaši prstni odtisi lahko preprosto očistite z limono. 

 

 

7. Z LIMONO NAD KOLCANJE - nadležno kolcanje se lahko znebite s tem, da sesate košček limone. 

 

 

8. Z LIMONO PROTI NEPRIJETNEMU VONJU - kjerkoli v vašem domu se pojavi neprijeten vonj, lahko uporabite košček limone, ki bo poskrbel za svežino. Lahko jo date na majhen krožniček ter položite na radiator.

 

 

9. Z LIMONO NAD SUHE IN GROBE KOMOLCE - zmešajte sodo bikarbono in limonin sok ter si zmes nanesite na komolce, ki bodo kožo pomirili in naredili bolj gladko. 

 

 

10. Z LIMONO DO POSVETLITVE NOHTOV - zmešajte sodo bikarbono in limonin sok ter si namažite nohte. 

 

 

11. Z LIMONO DO SVETLEJŠIH LAS - na vlažne lase nanesite limonin sok in pustite gor nekaj minut. Nato sperite in umijte lase s šamponom. 

 

 

12. PROTI STARANJU - limonina voda zmanjšuje tvorjenje prostih radikalov, ki povzročajo staranje kože in poškodbe.