Kdaj so najboljša leta za zanositev? Odgovor imate tukaj!

Raziskave vas bodo presenetile
Ključne besede:
   otrok    nosečnost    starševstvo    mama

Vsak se je že morda vprašal, katera je tista idealna starost, da imaš otroka ...Je bolje imeti otroke, ko si mlad, da imaš več energije potem, ko odrasteš? Ali je bolje počakati na bolj zrela leta, ko smo že bolje situirani in osebnostno bolj dozoreli?

 

 

No, študije so pokazale, da so najboljša leta za zanositev šele po 35. letu.

 

Ženske v svojih 30-ih in 40-ih se počutijo bolj varne in odločene in imajo boljšo predstavo o tem, kdo so in kje približbo stojijo. Pri teh letih so najverjetneje že našle pravega partnerja in privarčevale dovolj denarja, da si lahko privoščijo vse, kar je potrebno za vzgojo otrok.

 

Čeprav naj bi bilo za žensko lahko rizično, pa znanstveniki odkrivajo, da je kar nekaj prednosti, ko gre za poznejšo nosečnost. 

 

Pravzaprav je študija, narejena na Univerzi Južne Kalifornije, razkrila, da se pri materah, ki rodijo po 35. letu, izboljšajo duševne zmogljivosti.

 

Raziskovalci so za primer vzeli 30 žensk, ki so že imele menopavzo. Ocenjevali so njihove zmožnosti planiranja, vizualno percepcijo, verbalni spomin, koncentracijo in pozornost. Rezultati so pokazali da so ženske, ki so imele svojega prvega otroka po 24. letu, imele boljše rezultate, kar se tiče mentalnih zmogljivosti, reševanja problemov, in verbalnih sposobnosti, v primerjavi z ženskami, ki so rodile stare med 15. in 25. letom.

 

Ženske, ki so imele svojega zadnjega otroka po 35. letom starosti, so se izkazale bolje na testu glede verbalnega spomina in dojemljivosti.