Ste karizmatični? Preverite 7 lastnosti

Koliko točkam pa prikimate vi?
Ključne besede:
   karizma    znaki    karakter    obnašanje

Najuspešnejši ljudje na svetu se običajno označujejo za karizmatične, posebne in unikatne. Profesor Wiseman, ki prihaja z Velike Britanije je objasnil, da je 50 % karizme prirojene, 50 % pa jo pridobimo z leti. Karizmo se da pridobiti s tem, da delamo na sebi in skušamo iz sebe potegniti tisto najboljše. Če želite svoj karakter še malce izpopolniti in se približati atributu karizmatičnega človeka, preverite, če imate teh 7 znakov:

 

 

Znate poslušati in prisluhniti

 

 

V pogovoru znate poslušati in sogovrnika ne prekinjate. Zapomnite si vse, kar vam je povedal in znate slediti pogovoru. Med pogovorom ne gledate v telefon, ne zehate in niste z mislimi drugje. Znate se osredotočiti in mu pomagati.

 

 

Jasno se izražate 

 

 

Preden nekaj izrečete, vedno dobro premislite. Tisto, kar pa resnično mislite, izrazite naglas, brez obotavljanja. Pri pogovoru nikoli ne ovinkarite, ampak vedno poveste bistvo. Zaradi tega skoraj nikoli ne pride do nesporazuma in vse opravite tako, kot ste si zamislili.

 

  

Nosite iskren nasmeh

 

 

Iskren nasmeh pomeni, da je iz srca in ne nekaj, kar je zaigrano. Kljub temu da se navzven ne smejete vsa na usta, je videti, da iz znotraj žarite ter iz vas seva pozitivna energija. Ste pristna oseba, ki se ne pretvarja ter je večino časa dobre volje.

 

 

 

Imate pokončno držo 

 

 

Pokončna drža kaže, da ste samozavestni in zaupate sami vase. Ponosni ste nase, na svoje življenje, na svoje telo ter se ne sramujete ničesar. Vaša drža izraža, da ste odprti in ničesar ne skrivate.

 

 

Zapomnite si imena

 

 

Imena so zelo pomembna in prav je, da si jih zapomnite. Ko se vam nekdo predstavi, njegovo ime še enkrat ponovite v glavi ali naglas, saj si ga boste tako lažje vtisnili v spomin. Ljudje imajo radi, da si nekdo zapomni njihovo ime, saj pomeni, da je tisti osebi mar. 

 

 

 

Na pravilen način znate izrazite kritiko

 

 

Kadar ste v situaciji kritiziranja, to nikoli ne naredite na način, ki bi nasprotno osebo užalil. Znate se pravilno izražati in povedati tako, da ste direktni, a hkrati dovolj prijazni in razumni. Pravilno znate uporabiti ton glasu, besede, geste in tudi mimiko obraza, da vas ljudje ne razumejo napačno.

 

 

 

Sogovornika vedno gledate v oči

 

 

Kadar se z nekom pogovarjate je zelo pomembno, da to osebo gledate v oči. Ni potrebno, da vanjo buljite, kot da jo prvič vidite in ji zbudite neprijeten občutek. Govorimo o samozavestnem pogovoru, da sogovornika gledate v oči in mu date vedeti, da ste pripravljeni na pogovor.