UPORABNO: Lastnosti dezodoranta, ki jih še ne poznate

Uporaben tudi pri negi stopal
Ključne besede:
   dezodorant    lastnosti    uporabno    zanimivo    nega

Dezodorant je nepogrešljivi dodatek skoraj vsakega posameznika, saj pomaga pri zaviranju neprijetnih vonjav in z njim povezanim znojem. Poglejte si nekaj zanimivih lastnosti, ki jih morda še niste poznali:

 

Ubijajo bakterije, saj imajo v sebi antibakterijske sestavine. Vaš znoj v osnovi ne smrdi, ampak se vonj razvije iz bakterij, ki nastanejo kot njegova posledica.

 

 

Nekateri ga sploh ne potrebujejo, saj njihovo telo ne oddaja neprijetnega vonja, ki ga telo ustvari z znojenjem. Preverite, če tudi vi spadate med tiste, ki ne oddajajo vonja:

 

Če je vaše ušesno maslo temno in lepljivo, potem potrebujete dezodorant

Če je vaše ušesno maslo svetlo in gladko, ga lahko občasno preskočite ali se mu celo odrečete.

 

 

Ženski in moške lahko uporabljajo enak dezodorant, saj razlike v sestavinah ni in so v osnovi enaki za oba spola. Gre le za malce drugačen vonj dezodoranta, ki je za moške bolj izrazit, za ženske pa bolj nežen.

 

 

Dezodoranti niso zmožni zaustaviti znojenja, saj niso namenjeni temu, ampak ga lahko za 20 % le zmanjšajo. Ne nasedajte etiketam in reklamam, ki oglašujejo kar 48-urno obstojnost dezodoranta.

 

 

Pomembno: Večkrat zamenjajte znamko in vonj dezodoranta, saj se čez čas vaše telo nanj navadi, postane imuno in ne bo več učinkovit pri odganjanju nezaželenega vonja. Vsake toliko časa zamenjajte dezodorant ter si zagotovite bolj intenziven vonj za dlje časa.

 

 

Priporočajo ga pri negi stopal, saj z njim lahko odpravite njihovo potenje. Preden se odpravite spat, ga nanesite na stopala, lepo razmažite, da se vpije - če želite lahko čez obujete tanke nogavice. Naslednji dan bodo vaša stopala sveža in se bodo manj potila.

 

 

Če ga nanesete pred spanjem bolj učinkuje, saj ste se ravno stuširali, umirili telo ter pripravili na spanje. Sestavine dezodoranta tako lažje prodrejo v vašo kožo in uničijo bakterije.