Čas, ob katerem se zbudite ponoči razkriva, kaj z vašim telesom ni v redu

Vaše težave so lahko psihičnega ali fizičnega izvora
Ključne besede:
   zbujanje    čas    ura    spanec    težave

Če se vsako noč prebudite ob isti uri, vam to lahko pove, da z vašim telesom nekaj ni v redu. Pretok energije je v določenem delu telesa blokiran ali napačno usmerjen.

 

Tradicionalna kitajska medicina je tista, ki se ukvarja s temi stvarmi in jim da veliko pozornosti. Verjame, da se v 24-urah energija usmerja v različne organe, da bi se regenerirali in tako lahko opravljali svoje funkcije. Če pa je s pretokom energije nekaj narobe, pride do težav.

 

 

 

Zbujanje med 21:00 in 23:00

 

 

V tem času se uravnoveša endokrini sistem, ki je odgovoren za hormone in metabolizem. Če imate težave s spanjem v tem delu noči, potem ste morda v stresu in najverjetneje vas mučijo dogodki, ki so se vam zgodili tekom dneva. To obremenjevanje moti vaš pretok energije. Do težav v endokrinem sistem lahko pride tudi, če se ne prehranjujete pravilno ali, če prepozno jeste.

 

 

Zbujanje med 23:00 in 1:00

 

 

Zbujanje v tem času je znak, da vas nekaj muči oziroma, da si nekaj zamerite ali drugače povedano, da se grizete zaradi nečesa. Mogoče gre za nekaj, kar ste rekli, naredili ali bi morda morali narediti, pa niste. To je čas, ko se YIN energija pretvarja v YANG. 

 

Po kitajski filozofiji YIN simbolizira ženske ali negativne vidike:

 

- tema

- vlaga

- mraz

- pasivnost

- noč

 

YANG pa simbolizira moške ali pozitivne vidike:

 

- sonce

- pozitiva

- moč

- vedrina

- dan

 

V teh urah je vaš žolčni mehur zelo aktiven, saj razgraja maščobe v telesu, zato bujenje ob teh urah nakazuje na to, da morda zaužijete preveč nezdravih maščob, ki posledično negativno vplivajo na vas in vaše telo.

 

 

Zbujanje med 1:00 in 5:00

 

 

Žalost in bolečina sta dva možna razloga za prebujanje v teh urah, če gledamo na življenje z duhovnega vidika. S fizičnega vidika pa to pomeni, da vam je med spanjem hladno in se procesi v telesu ne morejo odvijati pravilno. Prebujanje v tem času lahko nakazuje na to, da imate težave s pljuči, saj v vaš organizem ne pride dovolj kisika.

 

 

Zbujanje med 5:00 in 7:00

 

 

V tem času je aktivno debelo črevo in toksini, ki so se ponoči izločili in počasi zapuščajo vaše telo. Če spadate med tiste, ki se prebujajo v tem času, to pomeni, da ste morda jedli prepozno ali da imate navado jesti slabo in nezdravo hrano, ki je polna škodljivih snov, piše Higher Perspecitive.