8 genijalnih trikov z zobno pasto za vas in vaš dom

Zobna pasta ni dobra le za vaše zobe ...
Ključne besede:
   trik    zobna pasta    učinkovito    pomoč    čiščenje    dom    uporabno

Zobna pasta je idealna rešitev za vse tiste, ki si želite imeti čist in sijoč dom. Brez, da bi zapravljali ogromne količine denarja za izdelke, to lahko storite že danes in sicer s stvarjo, s katero si vsakodnevno umivate zobe. 

 

 

~ Čiščenja umivalnika se lahko lotite kar z zobno pasto. Količino ene žličke zobne paste, razmažite po umivalniku, vzemite krpico in vse lepo zdrgnite. Nato sperite z vodo, dokler ne odstranite vseh ostankov paste. Vaš umivalnik bo izgledal sijajno.

 

~ Odstranite umazanijo s čevljev tako, da razmažete pasto po celotnem čevlju in z vlažno krpico preprosto očistite. 

 

~ Odstranite vonj iz stekleničk za dojenčke, ki pridejo od mleka in ostalih otroških sokov zakisani ter čez čas oddajajo čuden vonj. Nalijte notri vročo vodo, dodajte zobno pasto in premešajte. Nato dobro splaknite z vodo.

 

 ~ Cd bo zopet delal normalno, saj mu boste lahko s pasto odstranili praske. Na krpico dajte malce paste in rahlo zbrišite CD.

 

 

~ Zbrišite počečkane stene vaših otrok tako, da na vlažno krpo, date nekaj paste in nežno počisite. Če se vam bo zdelo, da so madeži še vedno vidni, nanesite še malo in nežno zbrišite.

 

 

~ Odlična za pipe in ostale stvari, kjer se nabira vodni kamen. Zobna pasta jih bo spolirala in poskrbela za visok sijaj. Namažite pipe in ostale površine ter jih zdrgnite s krpo. Lahko uporabite tudi ščetko, da boste z njo dosegli dele, kjer je vodni kamen težje dostopen. Nato površine sperite z vodo in obrišite s suho krpo.

 

 

~ Odstrani umazanijo s preprog, ki ponavadi velja za najbolj trdovratno. Tokrat dajte pasto, kar direktno na preprogo oz. tam, kjer se nahaja madež. Vzemite krtačko in drgnite, dokler madež ne izgine. Previdno, če imate kakšno občutljivo preprogo, da je ne poškodujete. Nato uporabite vlažno krpo in odstranite ostanke paste.

 

~ Proti pikom komarjev in drugih insektov tako, da blaži srbečico in umirja kožo. Dajte pasto na mesto, kjer imate pik in pustite.

 

~ Odstrani vonj po hrani iz vaših dlani medtem, ko ste rezali čebulo, česen in ostalo hrano, ki se zažre v vaše dlani. Pasto razmažite po dlaneh, kot razmažete kremo in dobro zdrgnite - sploh med nohti. Nato sperite z vodo. Po potrebi, si jih lahko umijete še enkrat z milom. Potem je dobro, da si jih namažete s kremo, saj jih lahko pasta malce izsuši.

 

 

~ Zloščite nakit, da bo znova bleščeč in svetleč. Malce paste nanesite na staro, a čisto zobno ščetko, ki je ne potrebujete več in z njo nežno odstranite umazanijo. Ko končate, nakit splaknite pod vodo in ga osušite z mehko krpo.