Spiš kot klada, vojak ali morska zvezda?

Spalni položaj razkriva skrivnosti tvojega karakterja
Ključne besede:
   spanje    psihologija    test    osebnost

Položaj, v katerem zaspimo, si le redko zavestno izberemo. Strokovnjaki, ki preiskujejo spalne navade, so ugotovili, da izbiri spalnega položaja botruje tudi naša podzavest in da ljudi, ki spijo v določenih pozah, družijo karakterne značilnosti.

 

Preveri, kaj pove o tvoji osebnosti

 

 

»Klada«

 

 

Položaj klade je precej pogost, izberejo pa ga ljudje, ki so sproščeni in so radi obkroženi s prijatelji. Nagnjeni so k temu, da hitro zaupajo ljudem, nekateri bi celo rekli, da so naivni. Ker jih aktivno družabno življenje precej izčrpa, spijo zelo trdno.

 

 

»Hrepenenje«

 

 

V tem položaju navadno spijo odprte osebe, ki so zelo dostope, a kljub temu precej bolj previdne in manj naivne kot klade. Znajo biti tudi precej neodločne, ko enkrat sprejmejo odločitev, pri njej trmasto vztrajajao do konca.

 

 

»Vojak«

 

 

Tisti, ki spijo v tem položaju, se navadno držijo zase in imajo radi mir. Njihova pričakovanja so zelo visoka – tako takrat, ko gre za merilo njihovega lastnega uspeha, kot tudi, ko gre za družino in prijatelje. So zanesljivi, njihova slaba lastnost pa je nagnjenost k smrčanju.

 

 

»Prosti pad«

 

 

Položaj, pri katerem oseba spi na trebuhu in objema vzglavnik je zelo priljubljena. Navadno jo izberejo veseli in igrivi ljudje, ki vse radi sprejemajo, so pa tudi zelo odkriti – tudi takrat, ko s svojimi izjavami koga prizadenejo. Za zaprtimi vrati so napeti ljudje, ki si kljub svojemu svobodnemu duhu v življenju želijo več stabilnosti.

 

 

»Morska zvezda«

 

 

Čeprav je videti kot najbolj udoben položaj, je med najmanj priljubljenimi. V njem spijo ljudje, ki so zvesti in prijateljstvo postavljajo na prvo mesto. Znajo prisluhniti in prijateljem radi pomagajo reševati težave.

 

 

»Položaj zarodka« 

 

 

Položaj, v katerem preživimo prvih 9 mesecev svojega življenja je tudi najbolj priljubljen položaj za spanje večine ljudi, saj v njem zaspi kar 41% ljudi. Izberejo ga tisti, ki so občutljivi in nervozni, ter v obrambni drži. 

Domov | Ekipa | Združenje Radio2 | Program
Kontakt | Pogoji uporabe | Frekvence | Raba piškotkov | Volilna pravila | Seznam predvajanih del

Copyright © 2017 Radio 2