Skrajni čas, da začnete piti pivo!

Hmeljni napitek preprečuje tudi prehlad
Ključne besede:
   pivo    zdravje    uživanje    pozitivno

Pivo je pijača, ki jo uživajo tako moški, kot tudi ženske. Kljub temu da gre za alkoholno pijačo, pa ima en cel kup pozitivnih lastnosti, ki si jih velja prebrati. Zato si danes zvečer le privoščite eno mrzlo pivo in uživajte ;)

 

1. PREPREČUJE PREHLAD

 

V pivu se zadržujejo tudi številni antioksidanti, ki naredijo telo imuno na določene bolezni. Je izvrsten vir vitaminov in mineralov, poleg magnezija, kalcija, selena, ki ščitijo celo telo pred boleznimi.

 

 

2. ZA MOČNEJŠE KOSTI

 

Ženske, ki spijejo dve pivi dnevno imajo močnejše kosti, od tistih, ki piva sploh ne uživajo. Pivo namreč vsebuje količine silicija, ki je eden tipičnih elementov iz katerega so zgrajene človeške kosti. Pivo zato priporočajo predvsem ženskam v menopavzi, saj je povezano z redčenjem gostote v kosteh.

 

 

3. ZA LEPO KOŽO

 

Pivo je odličen izvor vitamina B kompleksa, kateri je zadolžen za lepo in napeto kožo. Pomaga pri vzdrževanju mišičnega tonusa in daje energijo celemu telesu. Študije so pokazale tudi, da ima temno pivo več hranljivih snovi od svetlega, zraven pa nudi še številne zdravstvene koristi kot so: 

 

- zmanjšuje holesterol

- pomaga pri prebavi

- polepša kožo

- povečuje imunski sistem celotnega telesa

 

 

4. POMAGA PRI STRESU IN UTRUJENOSTI

 

Utrujenost je povezana s pomanjkanjem železa v krvi in posledično z vašim slabim počutjem preko dneva. Najboljše je temno pivo, saj je odličen izvor mineralov, ki jih tvoje telo potrebuje. Učinek alkohola pa uspešno vpliva na vašo nespečnost. Pivo je bogato z vitaminom B, zato pol litra piva na dan zadovolji okoli 17 potreb človeškega organizma z vitamini: B1, B2, H in skoraj 45 % s folno kislino B9.

 

 

5. PROTI ZAPRTOSTI

 

Temno pivo ima več hranljivih sestavin od svetlega, ker ni toliko razredčeno in je bogatejše z antioksidanti, s hranljivimi snovmi in proteini, ki jamčijo za zdravje prebave. Preprečuje zaprtost in blagodjeno vpliva na zmanjševanje vetrov.

 

 

6. ŠČITI SRCE

 

Zmerna količina uživanja piva, vpliva na raven holesterola, razredčuje kri in na ta način zmanjšuje možnost za srčni infarkt. Ženske, ki popijejo eno pivo na dan, imajo 42 % manj možnosti za srčna obolenja od tistih, ki ga ne uživajo.

 

 

7. ZA DOBRO HIDRACIJO TELESA

 

Pozabite na energijske pijače in si po koncu telovadbe privoščite kozarec piva. Pivo bo za vašo hidracijo telesa poskrbelo bolje od navadne vode, saj ste z gibanjem poskrbeli, da je vaša temperatura višja.