TRIKI UPORABE PARFUMA: Ste prepričani, da ga uporabljate pravilno?

Da boste na najdaljšo noč v letu nepozabno dišali dolgo, dolgo v noč
Ključne besede:
   parfum    uporaba    dišave    pravilno    vonj

Uporaba parfuma se večini zdi samoumevna in ji ne posveča prevelike pozornosti. Vzamete stekleničko, se poškropite in odidete. Ali pa spadate med tiste, ki nase ''zlijejo'' stekleničko parfuma v upanju, da boste dišali še bolj. Poškropite so po obleki, laseh, koži in še kaj bi se našlo. Torej, da bi vaš parfum ohranili za več časa in z njim dišali kar se da dolgo, uporabite te trike in uspelo vam bo!

 

 

Poškropite samo zapestja? Premalo. 

 

Zapestja niso edini del telesa, kamor gre nanesti nekaj kapljic parfuma. Dišava se aktivira na podlagi toplote telesa, zato jo nanesite tja, kjer je občutiti vaš srčni utrip: na zapestja, vrat, na zadnji del kolen in tudi na gležnje.

Tako bo vonj bolj zaznaven in boste dišali skozi cel dan.

 

 

Po nanosu med seboj podrgnete zapestja? Prenehajte.

 

To početje ni najbolj priporočljivo. Trenje namreč vpliva na molekulsko sestavo parfuma in se njegov vonj zaradi tega posledično spremeni. 

 

 

Hranite ga v kopalnici? Premaknite ga drugam.

 

Kopalnica ni najprimernejši prostor za shranjevanje vaše dišave. Visoka temperatura nihanja in vlažnost, ki se dvigne vsakič, ko se prhate, vplivajo na njegovo kemično sestavo in tudi vonj. Shranjujeta ga na mestu s konstantno nižjo temperaturo.

 

 

Nanašate ga na suho kožo? Priporočajo vlažno.

 

Če boste parfum nanesli na vlažno kožo, bo dišava izrazita dlje. Po prhi kožo najprej negujte z losjonom, nato pa nanesite dišavo. 

Drug trik: Za podaljšanje vonja nanesite na kožo vazelin (tistega, ki ga uporabljate za ustnice) in se nato poškropite s parfumom. Dišali boste ves dan. 

 

 

Za več podobnih vsebin kliknite TUKAJ!