Na katerem prstu največkrat nosite prstan? To o vas pove veliko!

Grška legenda o nošnji prstanov razkriva marsikaj
Ključne besede:
   prstan    pomen    roka    dlan    nošenje    osebnost

Prstani so čudovit modni dodatek, ki ga imajo rade predvsem pripadnice ženskega spola, čeprav tudi moški vse bolj posegajo po tovrstni popestritvi rok. Pa ste vedeli, da odločitev, na katerem prstu nosite svoj najljubši prstan, razkriva tudi vašo osebnost? Razlaga izhaja še iz grške mitologije, kjer naj bi vsak prst predstavljal drugega grškega boga, za grško kulturo pa je znano, da nošenje prstanov predstavlja čaščenje določenega božanstva.

 

 

 Ga nosite na palcu? To pomeni da ste INDIVIDUALNI.

 

 

Palec predstavlja Pozejdona, grškega boga morja, ki je znan po svoji vsemogočnosti, samosvojosti in neodvisnosti. Če nosite prstan na palcu, naj bi to pomenilo, da ne sledite trendom, ste unikatni in razmišljate s svojo glavo. Imate svoj prav in svoja prepričanja, ki jih je težko omajati. V življenju ste radovedni in se ne ustrašite nobenega izziva, prav tako pa ne marate neiskrenih odnosov in hinavskih ljudi. V ljubezni ste radodarni, pozorni, se pa hitro razjezite. 

 

 

Ga noste na kazalcu? To pomeni, da ste DOMINANTNI in MOČNI.

 

 

Kazalec predstavlja Zeusa, kralja vseh grških bogov in boga strele ter groma. Če nosite prstan na kazalcu, ste zelo dominantna oseba, velikokrat pa tudi ukazujete in "žugate" s prstom. Ste energični, razposajeni in vedno dobra družba. Radi ste z ljudmi, ki so zgovorni in zabavni, po naravi ste komunikativen, močan in imate ogromno energije. V ljubezni imate radi kontrolo in se ne pustite zmanipulirati. 

 

 

Ga nosite na sredincu? To pomeni, da ste UPORNIŠKI.

 

 

Sredinec predstavlja boga Dioniza, grškega boga vina in zabav. Ste zelo samosvoji, nepredvidljivi, uporniški in počnete, kar se vam zljubi. Vseeno vam je, kaj pravi okolica in kakšno mnenje imajo o vas drugi. Takšnim ljudem hitro pokažete sredinec in vam ni mar za kritike ter čenče. Zelo radi se zabavate, sploh ob dobri družbi in žlahtni kapljici. V ljubezni ste razposajeni, aktivni in nadvse zabavni, vas pa pogosto ne jemljejo resno, saj ste poln vicev in hudomušnih zgodb. 

 

 

Ga nosite na prstancu? To pomeni, da ste LJUBEZNIVI. 

 

 

Prstanec predstavlja Afrodito, grško boginjo ljubezni in romance. Na prstancu nosimo poročni prstan, kar simbolizira ljubezen in medosebno spoštovanje. Zelo zanimiv je podatek, da je prstanec edini prst, ki je povezan z žilo, ki vodi naravnost do srca, brez da bi se le-ta razvejala. Simbolično to pomeni, da ko vas nekdo natakne prstan na prstanec, vzpostavi takojšnjo povezavo s srcem. Kako lepo. :) 

 

 

Ga nosite na mezincu? To pomeni, da ste KONFLIKTNI.

 

 

Prstanec predstavlja Aresa, grškega boga vojn in bojnega polja. Pogosto se vam zgodi, da padete v konflikte, sploh, ker ste brez dlake na jeziku in ste v komunikaciji zelo neposreden. Konfliktnost pa se lahko kaže tudi znotraj vas samih, ni namreč nujno, da imate težave z drugimi ljudmi, temveč sam s seboj. Morda niste zadovoljni s samim seboj, svojo službo, izgledom, itd - vse to vodi v notranje konflikte, kar simbolično ponazarja nošenje prstana na mezincu.