6 nepogrešljivih kuhinjskih trikov
Z njimi bo kuhanje še bolj preprosto!
Ključne besede:
video
trik
kuhanje
kuhinja
- Trdo kuhano jajce lahko olupiš tako, da ga postaviš v kozarec za vlaganje, v katerega vliješ še nekaj vode. Kozarec dobro pretresi in jajce se bo olupilo.
- S pomočjo kozarca za vlaganje lahko olupimo tud česen: cel strok damo v kozarec, zapremo pokrov in močno stresamo. S tem bomo razbili strok, nato odstranimo ovojnico in postopek še enkrat ponovimo ter tako česen popolnoma olupimo.
- Tudi lupljenje kivija je lahko popolnoma enostavno: razpolovi ga po dolžini in s pomočjo kozarca izdolbi sadež!
- Še en koristen trik je rezanje banane, preden jo olupimo: banano prebodi s šivanko in jo premakni levo in desno. Postopek ponovi po vsej dolžini – ko banano olupiš, bo ta že razrezana.
- Papriko najlažje narežemo na trakove tako, da najprej odrežemo njen vrh in dno, nato pa odrežemo stržen s semeni. »Telo« paprike nato enostavno narežemo na trakove in enako naredimo še z zgornjim in spodnjim delom paprike.
- Nepogrešljiv je tudi trik za lažje lupljenje kuhanega krompirja: pred kuhanjem ga zareži po širini, tako da narediš »obroč«. Ko je krompir kuhan, lupino preprosto potegneš z njega.