Nagi kuhar je nova spletna senzacija

Nad kuharijo navdušuje tudi tiste, ki kuhalnice še niso držale v roki
Ključne besede:
   viralno    video    bizarno    recept

Nežnejšemu spolu kolena šibi novi Youtube zvezdnik, Adrian De Berardinis, ki odlične jedi pripravlja kar nag! Vse, kar ima med kuhanjem na sebi, so nogavice in predpasnik.

 

Adrian pravi, da je zanj hrana že od nekdaj čutna in seksi, kuhanje pa je zanj terapevtska in meditativna izkušnja - vsekakor si pri spremljanju njegovih receptov vsaj oči spočije tudi veliko gledalk.

 

Če si eden tistih, ki te bolj kot kuharjevo telo zanima jed, ki jo pripravlja, objavljamo tudi njegov recept za piščanca po lovsko:

 

Piščanec Cacciatore (Piščanec po lovsko)

 

SESTAVINE:

 

  • 1 pišanec, razrezan na 8 - 10 kosov
  • 3 krompirji
  • 2 rdeči papriki
  • 1 skodelica češnjevih paradižnikov
  • 3 vejice svežega rožmarina
  • 3 stroki česna
  • 3 skodelice rastlinskega olja
  • 3/4 skodelice kvalitetnega belega vina
  • 1/2 skodelice olivnega olja
  • 1/4 čajne žličke kosmičev čilija
  • sol
  • poper

 

 

NAVODILA

  • Popivnaj meso in ga dobro nasoli in napopraj. Olupi krompir in jih razreži na 1 cm debele rezine. Razreži paprike na 3 cm velike kose.
  • Razgrej ponev z debelim dnom na srednje močnem ognju, vanjo zlij olivno olje in dodaj strt česen in čilijeve kosmiče. Po nekaj minutah dodaj piščanca tako, da ga s kožo položiš v olje. Peci 5-7 minut oziroma dokler ne porumeni, ne da bi piščanca obračal.
  • V tem času v posodi primerni za cvrtje, zgrej rastlisko olje in v njem ocvri krompir. Ko ga odstraniš iz posode ga položi na papirnato brisačo, da ta vpije odvečno olje, in ga posoli.
  • Ko se piščanec zapeče na eni strani, ga obrni na drugo stran in ga znova pusti pri miru 5-7 minut. Ko se zapeče še druga stran, v posodo dolij vino. Dodaj rožmarin in znižaj moč gorilnika na minimum. Pusti, da se kuha 5 minut, nato dodaj paradižnik in po potrebi dosoli. ŠPosodo na pol pokirj s pokrovko in kuhaj še 15 - 20 minut.
  • V drugi ponvi na olju popraži koščke rdeče paprike, po 5-7 minutah jih odstrani iz ponve in ocedi na papirnati brisači
  • Odstavi piščanca z gorilnika. Dodaj mu krompir in papriko ter sestavine narahlo premešaj. Dodaj še 3/4 žličke svežega rožmarina, pokapaj z olivnim oljem, premešaj in serviraj.