Zanimivosti o laseh, ki jih ne poznaš

S pravilno prehrano do zdravih las
Ključne besede:
   lasje    frizure    zanimivo

 

Črnolasi ljudje imajo manj las 

Medtem ko imajo svetlolasi ljudje približno 150.000 las, ima povprečen črnolasec le 90.000. Pri rjavolasih pa se ta številka giba okoli 100.000. 

 

Vietnamec, ki se ni postrigel kar 50 let

Lasje raste od 0,2 do 0,4 milimetre na dan in približno 1 cm na mesec. Obstaja pa VIetnamec, Tran Van Hay, ki veja za moškega z nadjdaljšimi lasmi na svetu. Možakar se ni postrigel 50 let, pred smrtjo v njegove 80.letu pa je njegovi lasje merili neverjetni 6,8m in težo 10,5 kilograma. 

 

Lasje se prodajajo, svetli toliko bolj

Anketa je odkrila, da prodajale z lasnimi podaljški in lasuljami, prodajo za 20% več takšnih s svetlimi lasmi, kot tiste v temnejših odtenkih. 

 

Tudi moški barvajo svoje lase

Danes 1 na 10 moških barva svoje lase, a le 3 % od tega se poslužuje barvanja pramenov. 

 

Prvi produkt za lase je bil šampon 

Prvi šampon izvira iz leta 1762, in sicer so ga prvič pridelali v Indiji. 94% žensk smatra šampon za daleč najpomembnejši produkt za nego las. 60% jih občasno uporablja lak za lase, 24% pa na dnevni bazi. 


Frizerji in cene

Nemci v poprečju plačajo 22 EUR za frizerja, medtem ko newyorčani plačajo vrtoglavih 200 USD. 

 

Menstrualni cikel in barvanje las

 Lasišče je bolj občutljivo med menstruacijo, zato si v tem času ne barvamo las.

Prehrana za lepše lase

Zdrava prehrana blagodejno vpliva na zdravje in videz naših las. Strokovnjaki za zdravo lasišče in lepe lase priporočajo uživanje jogurta, špinače, prosa, sirotke, oreščkov, mleka, rib in jajc. Za suhe lase brez leska pa priporočajo uživanje buč in korenja.