Zastrupitev s hrano je zelo pogosta, sploh v času praznikov, ko nam ostanejo ogromne količine hrane, ki jih hranimo v hladilniku še nedolečen čas. Oglejte si, kolliko dni po božiču lahko določena živila ostanejo v hladilniku, preden jih je potrebno vreči stran.
Meso in ribe
Najhitreje se zastrupimo ravno z mesom in ribami, zato je 2 dni maksimum za shranjevanje omenjenih živil.
Omake
Francoska solata, tatarski biftek in podobno, vse to lahko v hladilniku ostane do 3 dni. Vendar pozor: vzemite v obzir, da če boste z isto vilico jedli tako eno kot drugi živilo, je večja verjetnost za razvoj bakterij in posledično pokvaritev hrane.
Zelenjava
Problem pri zelenjavi niso bakterije, temveč plesen, ki se razmnožuje na sobni temperaturi. Preoostanek zelenjave lahko tako pojeste tudi četrti dan po božiču.
Pecivo
4 dni za kolače in pecivo s smetano in mlečnimi izdelki, pecivo iz krhkega testa pa celo 20 dni. V kolikor boste slednje hranili na suhem in temnem mestu, bodo osali sveži tudi 3 tedne.