Predmeti, ki jih morate iz kuhinje takoj odstraniti!

Vaša kuhinja bo zadihala in tudi vi se boste počutili bolje
Ključne besede:
   kuhinja    nasveti    stvari    odstranitev

V vaši kuhinji se skozi leta naberejo stvari, ki so neuporabne in vam zasedajo prostor. Nekatere stvari so popolnoma neuporabne, jih ne potrebujete, a jih kar ne želite zavreči. Včasih je prav, da naredite eno veliko čistko in se znebite odvečne navlake. Vaša kuhinja bo zadihala in tudi vi se boste v njej počutili mnogo bolje.

Tukaj imamo nekaj tipičnih stvari, ki bi se jih morali čimprej znebiti, ko izgubijo svojo uporabnost. Saj veste, nobena stvar ni večna.

 

1. Stare kuhalnice

 

Lesene ali plastične kuhalnice je dobro vsake toliko časa zamenjati. Čez nekaj časa pridejo opraskane, napade jih lahko celo plesen in vidne so tudi razpoke.

 

2. Okrušene skodelice in krožniki

 

Zelo nerodno zna biti, če kdo pride k vam na obisk in mu ponudite okrušeno skodelico. Prav tako se lahko urežete ali pa tvegate, da se koščki okrušijo in jih celo popijete. Čas je za nov komplet.

 

3. Zarjaveli pekači

 

Predvsem imamo v mislih tiste, v katerih pečete sladke dobrote. Zasušeni delčki hrane, ki se zažrejo v pekače ter so tako trdovratni, da jih ne morete odstraniti. Ker te pekače vedno znova uporabljate, se hrana zapeče in morda ravno zaradi tega ni dobrega okusa.

 

4. Male vrečke za smeti

 

V večje lahko mečete smeti, tiste male vrečke pa vam večkrat le zasedajo prostor in sploh ne veste kaj bi z njimi. Ne kupujte stvari za vsak slučaj, saj vam ne bodo prišle prav nič prav.

 

 

5. Vse, s pretečenim rokom

 

Dobro je, da vsake toliko pregledate datume živil v vaših omarah in hladilniku. Zagotovo se najde nekaj, kar niste uporabili že dlje časa ali pa imate živilo odprto že toliko dni, da se več ne spomnite, če je sploh še dobro. Takoj vrzite v smeti.

 

 

6. Stekleni kozarci

 

Kozarci od kumaric in ostalih podobnih stvari, ki sploh ne veste zakaj jih šparate, je dobro takoj vreči stran. Če jih imate tam samo za okras in nimajo nobene vloge, potem veste kaj z njimi storiti, kajne?

 

 

7. Koščki aluminijaste folije

 

V mislih imamo tiste, ki so ostale na tulcu in so premajhni, da bi karkoli zavili vanje.

 

8. Neuporabni noži

 

Če z njimi ne morete prerezati limone, kaj šele da bi nasekljali peteršilj, potem je čas, da se jih znebite. Poskusite jih vseeno nabrusiti in če tudi to ne pomaga, potem je čas za slovo.

 

9. Nefunkcionalni lonci in ponve

 

Lonci s polomljenimi ročaji, brez pokrovk, s poškodovanim dnom in podobnimi posledicami uporabe ... tudi to mora oditi iz vaše kuhinje.

 

 

10. Raztrgani sarveti

 

Čez čas tudi sarveti postanejo neuporabni, saj ob nenehnem uporabljanju in posledično pranju, svoje odslužijo. Začnejo se trgati in imajo ogromno lukenj. Kot prvič izgledajo grdo, kot drugič pa si z njimi več ne morete pomagati.

 

 

Za več podobnih vsebin pa kliknite TUKAJ!