Zakaj nimate sreče v ljubezni?

Zapomnite si, da nas ljubezen obišče takrat, ko najmanj pričakujemo
Ključne besede:
   ljubezen    partnerstvo    pričakovanja    realnost    spoznanje    sreča

Vsi ljudje si želimo imeti nekoga, ki nas bo imel rad, nas ljubil in sprejemal takšne kot smo. V iskanju prave ljubezni, zato večkrat obupamo in smo na koncu razočarani. Želimo si imeti nekoga, ki bo naš življenjski sopotnik, zato včasih ne razmišljamo z glavo in delamo neumne napake. Tukaj imamo 7 tipičnih točk, ki jih delajo vsi, ki ne spoznajo tiste ''prave'' ljubezni.

 

 

 

1. Prehitro mislite, da sta si usojena

 

Če poslušata podobno glasbo, imata rada iste filme ter uživata v isti hrani in pijači, še ne pomeni, da sta sorodni duši. Poglejte na to iz drugega zornega kota. Če se z osebo ne počutite najboljše in niste z njo nikakor sproščeni, potem to ni tisto kar iščete. Ne slepite se in prekinite to, dokler je še sveže.

 

 

2. Iščete gospoda Popolnega

 

Če želite stabilno in trdno zvezo, potem morate iskati moškega, ki ima enake ali vsaj podobne želje. Kajti kaj hitro se lahko zgodi, da boste v neki želji po iskanju popolne osebe, gledali le na videz in čez čas spoznali, da ste se ušteli. Spoznali boste, da imate pred sabo nekoga, ki je lep, a karakterno popolnoma prazen.

 

 

3. Nestrpni in neučakani ste

 

Zdi se vam, da ste že dovolj stari, da končno spoznate nekoga s katerim se boste lahko postarali in to vam nikakor ne uspe. Počutite se, da vam biološka ura trka na vrata in da morate hitro najti življenjskega sopotnika. Hitite, vmes delate nespametne napake ter zaradi tega sploh ne opazite tistega pravega. 

 

 

4. Sčasoma ste postali izbirčni

 

Človek z leti postane bolj izbirčen in mu ni všeč tisto, kar mu je bilo v mlajših letih. Zdaj, ko je bolj zrel, ve kaj mu ugaja in česa si želi, zato je iskanje popolnega partnerja toliko težje. Kriteriji so se zvišali in svojega časa ne želi tratiti kar z nekom, ki mu bo le krajšal čas ampak z osebo, ki se ji bo popolnoma predal in jo imel rad. 

 

 

5. Napačno ocenite človeka

 

Ker si tako zelo želite najti pravega, ne razmišljate z glavo. Zato ste zaslepljeni in kaj hitro se lahko brezglavo zaljubite v človeka, ki vam popolnoma ne ustreza. Šele sčasoma spoznate, da ste človeka ocenili napačno in da ta človek ni isti kot na začetku. Najbrž je bil že od vsega začetka tak, vendar ste bili zaslepljeni z ljubeznijo in niste videli njegovih napak in slabosti. Naslednjič preden se boste podali v zvezo razmišljajte razumno in ne hitite v zvezo samo zato, ker ne želite biti osamljeni. Kajti bolje biti sam, kot v slabi zvezi.

 

 

6. Želite nekoga, ki bi ustrezal vsem vašim kriterijem

 

Tako kot se višajo vaša leta, tako rastejo tudi vaši kriteriji. Vaš okus se je z leti spremenil in nimate več takšnega kot ste ga imeli v najstniški dobi. Želite nekoga, ki bo ustrezal vašim kriterijem, se ujel z vami ter vam osebnostno popolnoma ugajal. Zato kaj hitro spoznate, da takšne osebe ni in obupate. Vidite, da ste si z vsemi ljudmi tako zelo različni in to vas žalosti. Sami sebi postavljate prepreke in ne pustite, da bi spoznali človeka malo bolje in morda odkrili, da sploh ni tako napačen, kot ste ga ocenili na prvo žogo. 

 

 

7. Imate prevelika pričakovanja

 

Vaša pričakovanja so nerealna in kar ne spoznate pravega. Morda ste bili v preteklosti prevečkrat razočarani, zato ste se odločili, da ne boste nikomur več pustili, da vas prizadene. Zaprli ste se vase in do vseh postali hladni. Živite v nekem fantazijskem svetu in mislite, da bo vaš moški tak, kot igralec v filmih.

Zapomnite si, da nas ljubezen obišče takrat, ko najmanj pričakujemo.