7 lastnosti VAZELINA, ki jih morate poznati

Vazelin ni namenjen samo vašim ustnicam ...
Ključne besede:
   vazelin    uporaba    uporabno    lastnosti    nasveti

Vazelin ni namenjen le vašim ustnicam, ampak ima še mnogo drugih lastnosti, ki jih morda do sedaj niste vedeli. Pomaga pri mnogo stvareh in lahko postane vaš zaveznik ter vam olajša nevšečnosti, ki se vam zgodijo tekom dneva.

 

 

1. Proti žuljem

 

 

 

 

 

Če vas vaši čevlji radi ožulijo ali pa ste kupili nove ter veste, da se bo to slej ko prej zgodilo, je dobro, da čimprej ukrepate. Namažite si predel stopala tam, kjer vas tišči in menite, da bi vas znalo ožuliti. Tako si boste zagotovili, da ne boste utrpeli otiščancev.

 

 

2. Za lažje odstranjevanje prstana

 

 

 

 

 

Verjetno se vam je že zgodilo, da vam je kakšen prstan obtičal na prstu in ga nikakor niste uspeli spraviti dol. Uporabite vazelin, namažite predele okoli prsta in še malce okoli prstana. Nato podrgnite in ga preprosto spravite dol.

 

 

3. Proti mali praskam na vaši koži

 

 

 

 

 

Majhne praskice in odrgnine lahko oskrbite z vazelinom. Seveda je še vedno bolje, da pri večjih praskah uporabite obliž, pri malih pa bo vazelin zagotovo pravi. Pripomogel pa bo tudi k hitrejšemu okrevanju.

 

 

4.  Za štrleče lase in obrvi

 

 

 

 

 

Če si želite imeti lase spete v čop in vas motijo tisti mali štrleči laski, jih preprosto namažite z vazelinom. Prav tako pomaga pri obrveh, da ne štrlijo po svoje in so lepo na svojem mestu.

 

 

5. Za boleč predel pod nosom, ko imate prehald

 

 

 

 

 

Ko ste prhlajeni je vaš nos zaradi nenehnega uporabljanja robčkov rdeč, razdražen in pekoč. Uporabite vazelin in se pod nosom ter okoli njega z njim namažite. To storite še preden se vse razboli ter se preventivno obvarujte pred bolečim nosom.

 

 

6. Odstranite madeže z oblačil

 

 

 

 

Če ste svoja oblačila umazali s šminko ali pudrom, lahko odstranite madeže z vazelinom. Oblačilo najprej namočite, nato na madež nanesite vazelin in podrgnite.

 

 

7. Parfum bo ostal dlje časa obstojen

 

 

 

 

 

Preden uporabite vaš najljubši parfum, nanesite malo vazelina na zapestje, pregib lakta ali za ušesa. Na ta način bo parfum ostal dlje močen in tudi dišali boste dlje kot običajno.