6 gospodinjskih trikov z VODKO

Lahko se z njo napijete ali pa preprosto očistite stvari
Ključne besede:
   gospodinjstvo    vodka    pomoč. čiščenje    uporabno    alkohol

Morda ste do sedaj mislili, da je vodka dobra le takrat, ko se želite napiti in jo drugje, kot v gostilni niste niti potrebovali. Motite se. Alkohol, ki ga nudi vodka je dober tudi v gospodinjstvu.

 

 1. ZA UMAZANA OČALA

 

Če nosite očala in imate težave z umazanimi stekli se jih lahko znebite tako, da nekaj kapljic vodke nanesete na bombažno krpo in leča očal preprosto zbrišete. Če niste vedeli, je vodka za čiščenje očal ena izmed najbolj učinkovitih sredstev.

 

2. PROTI CIGARETNEMU VONJU

 

Če kadite v stanovanju se zavedate, kako trdovraten zna biti vonj cigaretnega dima ter kako težko se ga je znebiti. Zažre se v zavese, oblačila in druge tekstilne stvari. Da se boste vonja čimprej znebili, naredite sledeče:

Zmešajte eno merico vodke s tremi mericami navadne vode in obleke v to mešanico namočite. Nato jih posušite na svežem zraku. Dobra lastnost vodke je ta, da na tekstilu ne pušča nobenih sledi ali madežev. Če pa želite odstraniti resnično trdovratne vonjave, pa tekstil namočite v čisto vodko - brez mešanja navadne vode.

 

3. BRITVICI PODALJŠA DOBO UPORABE

 

Britvice se kaj hitro obrabijo in postanejo neuporabne. Da si ne boste nakopavali nepotrebnih stroškov, preprosto uporabite vodko. Nalij vodko v lonček in britvico za nekaj minut položi notri. Vodka bo poskrbela za dezinfekcijo rezila in preprečevanje rjavenja rezil.

 

 

4. PROTI PRHLJAJU

 

Če se spopadate z nadležnim prhljajem zmešajte eno skodelico vodke z dvema čajnima žličkama zdrobljenega rožmarina. Dobro je, da mešanico pustite stati dva dni, nato pa jo precedite skozi kavni filter in vtrite v lasišče ter pustite, da se posuši. Za tem si umijte glavo tako kot ponavadi.

 

 

5. ODSTRANI BARVNE MADEŽE NA OBLAČILIH

 

Svojo najljubše oblačilo ste si umazali z barvo ali pa se polili z nečim trdovratnim. Najboljša alternativa vam bo vodka. Nekaj kapelj nerazredčene vodke poljite na madež in malce podrgnite ter dajte v pralni stroj. 

 

6. OBKLADEK ZA BOLEČINE

 

Vodka je izredno dobra in alternativna pomoč za lajšanje bolečin pri udarcih in odrgninah. V vrečki za zmrzovanje zmešajte polovico skodelice vodke in pol skodelice navadne vode, nato pa vrečko postavite v zmrzovalnik, da zamrzne. Osvežujoč leden obkladek vam bo prišel še kako prav, ko vas bo bolelo!