V kateri barvi oblačila se počutite najboljše? Preverite, zakaj!

Določena barva lahko vpliva tudi na vaše počutje
Ključne besede:
   oblačilo    barva    počutje    obleka

Vsi smo že vsaj enkrat slišali, da barva oblačil, ki jih nosimo, pove veliko o osebnosti človeka. Prav tako pa je tudi pri izbiri barve za posamezen prostor v domu. Ravno psihologija barv govori o tem, da je barva sobe sestavni del vsakdana. Poleg vpliva na počutje, ima barva moč tudi spreminjati dojemanje oblike in velikosti sobe in samega pohištva. Vsaka oseba si naredi dom čudovitega, vendar ima včasih dvome pri izbiri barve, zato je pomembno, da se odločite, kakšne so vaše želje, kakšno razpoloženje želite ustvariti v prostoru in katere barve se ujemajo s tem razpoloženjem.

 

Roza barva

 

Ženstvena barva, ki nakazuje željo po biti ljubljen, hkrati pa tudi pripravljenost na dajanje ljubezni.

 

Vijoličasta barva

 

Kraljevska barva, ki uprizarja unikatnost in ustvarjalnost, kaže na notranje globine in močno intuicijo.

 

Rumena barva

 

Predstavlja sonce, pomeni svetlobo in igrivost, navdih ter poveča našo energijo.

 

Oranžna barva

 

Ima pozitiven učinek na čustva, predstavlja samozavest, radost in ambicijo. Oblečemo jo, ko si želimo biti kreativni in pozdraviti svoja čustva.

 

Črna barva

 

Ta barva sporoča moč, eleganco, avtoriteto ter nadzor, lahko pa seveda tudi žalovanje. Če ne gre za žalovanje, morda odraža vašo željo po neodvisnosti. Simbolizira tudi analitičen um.

 

Bela barva

 

To je barva nedolžnosti, čistosti in miru. Nakazuje na vašo samozavest, iskrenost, pogum in odprtost.

 

Modra barva

 

Barva miru in zaupanja. Pravijo, da imajo ljudje v modri barvi dober smisel za humor, so zelo kreativni, razmišljajo zunaj okvirov in radi raziskujejo.

 

Rjava barva

 

Zemeljska barva, ki nam pomaga, da se prizemljimo. Nakazuje na uravnovešenost in emocionalno stabilnost. Rjavo barvo pogosto nosijo inteligentni ljudje, ki potrebujejo le malo stvari v življenju, da so zadovoljni.

 

Siva barva

 

Sporoča nevtralnost, organiziranost in zaupanje. Preveč sive barve pa lahko izraža tudi dolgočasje ali depresivnost.

 

Zelena barva

 

Predstavlja naravo in je včasih veljala za svečeniško barvo, ki nakazuje na ravnovesje, srečo in rast. Oblečemo jo, kadar si želimo miru ali videti drugo, širšo perspektivo v življenju.

 

Rdeča barva

 

To je močna barva akcije, moči in strasti. Primerna barva, če želite biti opaženi, izogibajte pa se je, kadar ste živčni in nemirni.