BOŽANSKI ZAJTRK: Kuharski mojster Karim Merdjadi razkril recept za umešana jajca

Namesto ponve, je uporabil kozico!
Ključne besede:
   jajca    zajtrk    priprava    Karim Merdjadi    recept    umešana jajca    okusno

Kuharski mojster Karim Merdjadi, ki ga lahko spremljaš tudi v najbolj gledanem kuharskem šovu pri nas MasterChef Slovenija, je razkril svoj postopek za umešana jajca. Gre za hranilen in okusen obrok, njegova priprava pa je nadvse preprosta. 

 

Na okusno.je pa si lahko ogledate še VIDEO celotnega postopka.

 

Potrebujete:

 

- 3 jajca

- kos masla

- žlica kisle smetane

- poper

- kozico

- lopatko

 

Postopek Karima Merdjadija:

 

1. Uporabite tri jajca, ki jih je ubite v skledo in rahlo popoprate. Soli ne dodajajte, saj se jajca zaradi dodatka soli začnejo utekočinjati.

 

2. Zatem jih je dobro razžvrkljajte z vilicami, razžvrkljanim jajcem pa je dodajte kos masla.

 

3. Za kuhanje umešanih jajc Karim ni uporabil ponve, kot smo večinoma vajeni, ampak je razžvrkljana jajca z maslom vlil v višjo kozico. 

 

Med kuhanjem moramo jajca nenehno mešati z lopatko. (FOTO: POP TV)

 

4. Jajca kuhate na ''relativno visokem'' ognju, ves čas pa jih mešate z lopatko. Pri tem jih z vsakim potegom postrgate z dna kozice, da se ne primejo.

 

5. Med kuhanjem morate nenehno nadzorovati temperaturo ognja in tudi jajc, to pa najlažje naredite tako, da kozico večkrat odstavite z ognja. Ko to naredite, jajca med nenehnim mešanjem nekoliko ohladite, zatem pa kozico spet pristavite na ogenj.

 

6. Ta faza je ključnega pomena, saj s tem dosežete, da jajca ne zakrknejo prehitro.

 

7. Postopek mešanja in odstavljanja kozice nadaljujete, dokler se jajca ne sprimejo in postanejo zelo kremasta.

 

Jajca so pripravljena, ko se strdijo, a so še vedno malce vlažna.  (FOTO: POP TV)

 

8. Ko so jajca pripravljena, kozico odstavite in jajca posolite ter vanje vmešate žlico kisle smetane.

 

9. Tako postanejo še bolj kremasta in polnega okusa, hkrati pa dodatek smetane prepreči, da bi se preveč skuhala.

 

Umešana jajca na koncu samo še servirate na krožnik in postrežete.