Igralka iz filma ''Moja punca'' ima že 41-let: Gledaš jo lahko v priljubljeni seriji na Netflixu

Zdaj pa jo lahko občuduješ v novi Netflixovi seriji Inventing Anna
Ključne besede:
   Anna Chlumsky    igralka    Netflix    videz    Inventing Anna    serija    uspešnica

Igralka Anna Chlumsky (41) je danes mamica dveh otrok, in sicer ima dve hčerki, 5-letno Claro Elizabeth in 8-letno Penelope Joan.

 

Spomnimo se je iz leta 1991, ko je zaslovela s filmom Moja punca, kjer je igrala prikupno in radovedno deklico Vado. Med letoma 1999 in 2005 je igralsko kariero dala na stran zaradi šolanja, zdaj pa jo lahko občuduješ v novi Netflixovi seriji Inventing Anna, kjer igra nosečo novinarko Vivian Kent.  Gre za mini serijo posneto po resnični zgodbi, serija pa je premiero doživela 11. februarja, trenutno pa je tudi pri nas prva na lestvici najbolj predvajanih vsebin na Netflixu.

 

 

O čem govori serija?

 

Serija o Anni Delvey, ki je newyorško elito potegnila za nos in jih prepričala, da je bogata nemška dedinja. V resnici je bila "dedinja", ki naj bi se ponašala z večdesetmilijonskim družinskim bogastvom, Anna Sorokin, hči ruskega tovornjakarja, ki se je skupaj z družino v otroštvu iz delavskega predmestja Moskve preselila v Nemčijo. Anna je kasneje kot izjemno bistro dekle študirala na uglednem kolidžu Central Saint Martins v Londonu in bila praktikantka pri pariški modni reviji Purple.

 

Takrat je ustvarila svoj alterego Anne Delvey in se odpravila osvojit New York.Anna se je na newyorško družabno prizorišče zavihtela v brezhibno odigrani vlogi salonske levinje in ljubiteljice umetnosti, deset mesecev je za nos vlekla tako banke, odvetniške pisarne, hotele, modne oblikovalce, podjetja za letalske prevoze in tudi svoje domnevne premožne prijatelje, ki naj bi jih v tem času "osušila" za več kot četrt milijona dolarjev. A sledila je tudi kazen: oktobra 2017 je bila aretirana in spomladi 2019 obsojena na štiri do 12 let zapora.

 

Potem ko so jo februarja lani predčasno izpustili, se je Anna hitro vrnila na stara pota: bivala je v dragem newyorškem hotelu, na sestanke z nadzorniki za pogojni izpust pa je prihajala z najetimi limuzinami in terenci - še vedno oblečena v Balenciago in druge izbrane znamke.Po komaj šestih tednih pa se je spet znašla za rešetkami, tokrat zaradi pretečenega turističnega vizuma, zaradi česar ji zdaj grozi izgon iz države. V več intervjujih, ki jih je dala iz zapora, je Sorokin izrazila precej nasprotujoča si stališča: enkrat je izjavila, da se trudi svojo kriminalno preteklost pustiti za sabo, spet drugič, da so njena dejanja izplačala in jih v resnici ne obžaluje.