Stvari, ki jih ne smete imeti v kopalnici

Kopalnica lahko na spodaj naštetih predmetih povzroči nepopravljivo škodo.
Ključne besede:
   kopalnica    brisače    koš za perilo    shranjevanje    prostor    vlaga    nasvet Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Vsak prostor v stanovanju ali hiši je namenjen spravljanju določenih stvari in ob misli na brisače, košaro za perilo ali orodje za manikuro vedno pomislimo na kopalnico. A v resnici to ni najboljši prostor za shranjevanje teh stvari, saj po mnenju strokovnjakov tja ne sodijo - kopalnica lahko na teh predmetih povzroči nepopravljivo škodo. 

 

KOŠARA ZA PERILO

 

Večina izmed vas ima košaro za perilo v kopalnici, saj je najbolj priročno mesto, da stvari po tuširanju vržete tja, prav tako brisačo. Toda zaradi povečane vlage v oblačilih ali samega prostora se lahko pojavijo nadležne stvari, kot sta plesen in neprijeten vonj. Povečala se bo tudi rast različnih bakterij, ki jih niti pranje v pralnem stroju ne bo rešilo.

 

BRISAČE in KOPALNI PLAŠČ

 

Shranjevanje brisač ali kopalnega plašča v kopalnici se morda zdi idealno mesto, a ni. Zaradi višje vlage so kopalniški prostori vedno vlažni, kar pa je popolno okolje za shranjevanje bakterij. Za shranjevanje čistih brisač v vašem stanovanju poiščite  drugi prostor. 

 

IZDELKI ZA ŽENSKO HIGIENO

 

Vlaga je glavni sovražnik bombaža, ki se običajno uporablja za izdelavo tamponov in higienskih vložkov. Ta material je zelo občutljiv na plesen in bakterije, toplota in vlaga pa spodbujata rast in razmnoževanje mikrobov. Poleg tega blazinice in tamponi zlahka absorbirajo vlago in nabreknejo.

 

ORODJE ZA MANIKURO

 

Ne glede na to, kako kakovostne so vaše škarje, pincete in drugi pripomočki, bodo prej ali slej začeli rjaveti, če jih dalj časa hranite v kopalnici.

 

LAK ZA NOHTE

 

Zaradi sprememb temperature in vlažnosti se bo lak hitreje pokvaril, torej se bo zgostil in zbledel. Za shranjevanje lakov je veliko primernejših mest, kot so različne škatle, predali, omare in police. Glavna stvar, ki jo morate upoštevati, je, da je treba ta izdelek hraniti v hladnem in suhem prostoru, zaščitenem pred svetlobo, in pri približno enaki temperaturi. 

 

Seveda pa vse to velja, če je v kopalnici konstantna visoka vlaga, že če prostor dovolj zračite, če so stvari v zaprti omari ali škatlah, ima vlaga težje delo ...